Aracım audi a3 1.2 tfsi 2012 model.

Cumartesi günü aracım sarı motor lambası yaktı. Hemen sağa çekip kaputu açtım. Haliyle pek bir şey anlamadım. Sonra araca binip kontağı çevirdim o da ne araç çalışmıyor. 10 dakikalık uğraşlarım sonucu araç çalışmayınca akünün bittiğini varsayarak akü için birini çağırdım. Sağolsun yarım saatte geldi. Adam gelince gelir gelmez kontağı bi çevirdi tekte araç çalıştı. Sorun aküden değil dedi beni bir ustaya yönlendirdi. Tabi 300 lirasını da aldı.

Yönlendirdiği ustaya gittim hemen. Makine bağladı. Oksijen sensörü arızası veriyor deyip 2 sensör değişecek dedi. 7500 tl+1500 de işçilik 9000 lira fiyat verdi. Pazartesi arabayı getir dedi.

Cumartesi arabayı ustadan eve götürdüm. Pazartesi sabahına kadar kullanmadım. Pazartesi sabah işe gittim. 13:30 gibi de ustaya gittim. Araç hep tekte çalıştı ve hiçbir sorun çıkartmadı. Usta sensörü değiştirdi 9000 lirasını aldı ve beni yolladı.

Ustadan çıktım 2 km yol gittim ve araba kırmızı yağ uyarısı verdi. Ekranda da yağ çok az yazdı. Hemen sağa çektim. Yağ çubuğuna baktım normal. Arabayı tekrar çalıştırmak için kontağı çevirdim çalışmadı. Çekici çağırdım mecbur geri ustaya götürdüm. Haa bu arada çekici de 700 lira aldı.

Ustayla kontrol ederken yağ konulan yeri çevirdi benzin kokuyor. Yağa benzin karışmış. Bana az önce alttaki listeyi attı ve garanti çözüm vermedi. %50-60 ihtimalle çözüm dedi. Motora kadar gidebilirmiş. Öyle dedi. Attığı liste 27250 lira. Ve ihtimal dediğim gibi %50-60.

Yağ pompası 11250 (servisten)
Yağ müşürü 1000 (servis)
Yüksek basınç pompası 7000 (pierburg)
Yüksek basınç pompası pipeti 850 (ina)
Motor yağı 1450 (castrol)
Yağ filtresi 350 (filtron)
Motor iç temizleme katkısı 350 (liqui moly)
İşçilik 5000

Haliyle ben bu ustaya güvenmiyorum ve aracı yarın çekiciyle doğuş oto kartala götürecem. Telefonda 4 çekiciyle konuştum hepsi 2000 fiyat verdi. Demek ki ederi bu.

Artık doğru olanı yapıyorum öyle değil mi? Ben bu ustadan kıl kaptım. Yağa yakıtın yağ pompası sebebiyle karıştığını söylüyor.

 

hiç bir ustaya özel servise güvenmem hatta yetkili servise bile güvenmem ben.
ama ehveni şer olan tabi ki yetkili servisler.
daha iyisi olmadığı için doğru olanı yapıyorsun.

rentts

Ben yetkili servis dışında bir yere gitmem. Ki misal bunun örneğini ciddi arıza olduğunda eğer hep serviste yapilmissa firmanin belli bir indirim vermesi ya da kendi yaptırmasindan biliyoruz (ornek Peugeot 1.2 puretechlerde olusan sorunlarda servis geçmişi varsa kendi karsilarken olmayanlara karismadi).

O yüzden yetkili servis +1.

logisticsmanager

Kesinlikle yetkili servise gitmek lazım. Sanayideki ustalar/dükkanlar sadece parayı alır, sorumuluğu almaz.

en bi orijinal

Tanımadığın, bilmediğin, referansı olmayan ustaya acil haller dışında gidilmez.

Sensörü değiştirdiği bile şüpheli. Bence teşhisi doğru ama, araçta yağ lambası yanarsa yağ eksiltmiş olmaz her zaman, yağ basıncı düşüktür. Pompada sıkıntı olduğu kesin gibi, bu şekilde kullanmayın kesinlikle, motora zarar gelmesin.

kimlanbu

Bence ilk gittiğin usta yağa benzin karıştırdı.

Sana anormal gelebilir bunlar sanayide oldukça sıradan olaylar.

2010 model üstü araçları, bu araçlar için gerekli yazılıma sahip yeni nesil profesyonel tamircilerden başka yere götürmeyin.

hebanon

aracım tekledi ustaya gittim, mercedesti aracım. enjektör arızası dedi 2 hafta parça bekledim. değişti düzelir gibi oldu böyle biraz bin 1 2 aya bakalım dediler, geçmedi. daha sonra zinciri değiştirelim dediler gene düzelmedi. en son motoru açıcaz dediler piston yatak sarmış dediler. ve gittiğim 2 ustada arkadaşımdı. sanayideki ustaların çoğu anlık sıkıntı çözme odaklı. yetkili serviste en azından elinde faturan var, ancak sanayide ne fiş var ne fatura var. allah sanayiye düşürmesin.

mikahakkinen

Değiştirmeyi önerdiği parçalarda yakıtın yağa karışabileceği bir yer göremedim ben.

burfak

Aku takmak icin gelip sanirim aku takmadan donen kisi arkadas falan degilse 300 TL cok uygun, ayrica cekici icin de 700 TL OK. 9000 TL alan ustaya gelince, diger arkadaslarin belirttigi gibi cok supheli duruyor. Cikardigi yeni isi yaptirmayin dememe gerek yok herhalde. Sanayi ortami ne yazik ki hasar tespiti sirasinda ustanin basinda durmayi gerektiriyor. Akliniza yatmazsa da uzamaniz lazim.

Neyse ozetle paraniz varsa yetkili servise gidin tabii. Yoksa sorusturmak lazim.

mbond
1

mobil görünümden çık