Hiç manuel araç kullanmadım. Ders almadan kendi kendime öğrenmem mümkün müdür?




 

Ben sadece ehliyet alırken manuel kullandım 300 sene önce falan sonra hep otomatik kullandım, geçen sene bi vesileyle manuel araç kullanabilir miyim acaba diye bi merak oluştu birkaç saatte trafiğe çıkabilecek kadar ilerleme kaydettim, motor hafızası geri geldi ama aman evlerden ırak deyip bıraktım.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

YouTubedan izleyip arabanın tepkilerine bakarak deneye yanıla öğrenmen mümkün ama biri öğretse 2 saat kurs alsan daha mantıklı.

Bu arada dizel arabayı manuel kullanmak çok fark ediyor. Dizel aşırı rahat. (torku mu bişeyi yüksekmiş gaz vermeden sadece debriyajla bile hareket ediyorsun. Yani stop ettirmek çok zor. Araba ve modeline göre kavrama noktası değişiyor mesela ben babamın arabasıyla manuele lanet etmişken şimdi Ford fiesta dizel manueli çok sevdim)

nhk ni youkosu

Temel mekaniği ne kadar öğrendiğine bağlı. Trafikte alışmak panik ve öfkeyi kontrol edip kullanmaya bağlı. 3. haftanda yokuşta kalma, trafik ortasında stop etme, aracı kaldıramama gibi endişelerin geçmiş ve rahat kullanıyor olursun. Araba yine stop eder arada ama manuel kullandığın ilk zamanlardaki gibi küfür kıyamete dönmez.

@Kaleci gibiydi benim de düz vites tecrübem. Trafik olan ya da yokuşu olan yerlere girmemeye çalışıyordum rölantiye ya da 1. vitese düşmeyeyim diye. Kırmızı ışık dahil bir yerde kalınca çok küfür ediyordum. Kavrama noktasına alıştığın anda oyunlardaki "skill unlock" gibi bir anda geçiyor hepsi.

nawar

ilk 10 sene manuel kullandım açılın.

öğrenirsin ama zaman alır. sen sıfırdan öğrenmeyeceksin, alışkanlık değiştireceksin. insan beyninin alışkanlık üretmesi 19 gün alıyor diye okumuştum ve tecrübe etmiştim. 19 gün boyunca her gün trafiğe kapalı yerde kullan. arabayı dikkatli dinle, titreşimlerini hisset (oyş) ilk başlarda bol ol istop ettireceksin. ama tamamen alışmadan lütfen trafiğe çıkma.

titanyum22

hiç kullanmadı ise 100-200 km sürer öğrenmen

gezegen olan pluton

ogrenmenin dereceleri var. normal trafikte gidecek kadar ogrenmen 1 hadi en fazla 2 gun surer. ancak yokuslarda kendine guvenmen daha uzun zaman alir.

antikadimag

hiç kullanmadıysan kendi başına öğrenmen çok zor.

gabe h coud

Esasında öğrenebilirsin ama motor kas hafızası gelişene kadar arabayla zor bir manevra yapman gerektiğinde ya da arabayı çalışma alanına getirip götürürken zorlanacağın için yanında düz vites kullanıcısı birinin olmasında büyük yarar var.

Ayrıca, düz vites kullanıcısı biri hatalarını sana anında söyleyip nasıl gidereceğini de anlatacağı için yine yanında birinin olması yararlı olur.

10551037

modern bir araçsa (mesela yokuş kalkış desteği sistemi varsa) bir kaç saatte çok yoğun olmayan trafiğe çıkabilirsiniz.

dur-kalk yaparken ya da yürüme hızında giden trafikte giderken hele bir de hafif bayırda ışıklara falan takılırsanız zorlanırsınız. o durumlar için hazırlklı olun ve pratik yapın. onun dışında sorun olmaz.

biseysorcaktim
1

mobil görünümden çık