Dostlar merhaba,

İtalya için Schengen'e başvurmuştum geçen perşembe bugün de teslim aldım pasaportu ve tek seyahat süresi şeklinde vermişler. Bu sene bir de Hollanda giriş çıkışım vardı yine tek giriş olarak. Ben de her seferinde eşim ve kendim için hem randevu kovalamaktan hem de yaklaşık 10 bin lira masraftan bunaldığım için bu Multiple schengene çok taktım.

Profil olarak işinde gücünde ev araba birikimi olan klasik beyaz yakalıyım. Bu multiple alabilmek için davet mektubu falan olmadan nasıl bir yöntem izlemem gerekiyor inanın anlamadım. Her ülke kafasına mı göre veriyor ya da kriter ne bilen deneyimli birisi varsa bu işin püf noktalarını öğrenmek istiyorum.

Destekleriz için şimdiden çok teşekkürler.

 

aynı ülkeden devamlı olarak schengen almak, vize alırken başvurduğunuz şekilde doğru kullanmak. bunun dışında şans.

tekrardan italya'dan almak mantıklı olabilir, bunun dışında hollanda, almanya cascade'e uygun hareket ediyor diye biliniyor. yunanistandan, kuzey avrupa ülkelerinden uzak durun.

bir de italya vizenizle ilgili bi şey sormak istiyorum, kasım seyahatimiz için 2 aydır italya vize sonucu bekliyoruz. sizin seyahat tarihiniz yakın mıydı bu kadar kısa sürede çıktı acaba?

la mort heureuse

Cevaplarınız için teşekkürler. Benim seyahatim Şubat sonu ona rağmen 1 günde onayladılar ama dediğim gibi tek giriş ve seyahat süresi kadar.

Take it away honey

la mort +1

aynı ülkeden almak daha avantajlı gibi sürekli ama schengen alma sayısı arttıkça bir sonraki schengenin daha uzun ve multi olma olsalığı da artıyor bence.

jülsezar

Tek seyahatiniz varsa tek giris vermeleri normal. Eskiden daha bonkorlerdi ama simdi minimumda ilerliyorlar.

Bunun onunce gecmek icin madem coklu girisi istiyorsunuz, coklu seyahat planlamaniz faydali olur (ayni ulkeye tabi). Yani Subat'ta Roma, Mart'ta Milano, Temmuz'da da Sardinya'ya gitmeyi planlarsaniz coklu alma sansiniz artar.

sertac akin

5 tane schengenim var son ikisi 2 şer yıllık ve multiple çıktı

Bu arada işsizdim sonuncuyu aldığımda

kullanicadi

@kullaniciadi, başvururken özel bir şey yaptınız mı? Yoksa davetiye veya ticari vize için sormuyorum. Turistik için öğrenmek istiyorum.

Take it away honey

bu bir süreç devamlı gitmek- gelmek gerekiyor. 1 yıl avusturya'da okudum döndükten sonra bana 1 haftalık tek girişli vize vermişlerdi.
Ben hep yunanistandan alıyorum en son 1 yıl verdi multiple
şu an ülkenin içerisinde bulunduğu durumdan dolayı da maalesef boyun eğip ne verirler kabul diyeceksiniz

croswell

kesin bir cevabı yok. aynı ülkeden tekrar başvurmak, bunun yanında da önceki vizeyi uygun şekilde kullanmak (x ülkenin vizesi ile y'de daha fazla vakit geçirmemek mesela) avantaj sağlayabilir ama bir garantisi yok maalesef.

kanatlı kontun müşfik öpücüğü

Giderek arttı verdikleri süreler. İlkinde 6 aylık çıkmıştı. 2010 yılından beri pandemi vs hariç çok aktif seyahat ettim. Kaçacak olsa kaçardı dönmüş işte hep demiş de olabilirler. Pasaportumda Amerika ve İngiltere vizeleri de var. Nereden vize aldıysam hep önce oraya giriş yaptım.

Elimi korkak alıştırmadan ev tapuları, araç ruhsat, banka hesabı her şeyi gösteririm. Üç seferdir Yunanistan'dan alıyorum bu arada.

kullanicadi
1

mobil görünümden çık