Dostlar,

Olay şöyle gelişti. Benim müdür hamile. Bu haberi benimle sırf hamilelik iznimde yerime senin bakmanı istiyorum demek istediği için paylaşmıştı birkaç ay önce. Ben de heyecan, mutluluk, şaşkınlık, allam nolur altından kalkayım duygularıyla beraber karşılamıştım. Müdürden sonraki en kıdemli benim.

Geçen hafta bana onun hamilelik izninde yerine başkasının bakacağını öğrendim çünkü:
1. Para yok. Benim bu pozisyona girmem için emeklilik, sağlık sigortası vs. konularına daha fazla para yatırmaları lazım. Ve departmanda 1 dolar yokmuş.
2. Başka birimde biri var ve o pozisyonda sıkışıp kalmış. Onun için işte öğrenme fırsatı.

Bence şöyle oldu: Müdürümün de bir müdürü var, ve kendi altında çalışanlardan biri büyük müdürümüzü İK'ya şikayet etmişti. Büyük müdür de bu şikayet eden kişiden kurtulmak için bu kişiyi başka departmanla anlaşma yaparak diğer takıma kaydırdı. (Bundan sonrası benim teorim) Diğer departman da o zaman sen de bizim çocuğu al, yükseltemiyoruz, bari 6 ay sizde takılsın, bir şeyler öğrensin dedi. Ben bu pembe dizinin ortasında kimsesiz gibi kalakaldım.

Benim en büyük derdimse (adaletsiz olması dışında) şu: Dışarıdan "tired bu işi kotaramaz diye başka birini getirdiler" gibi gözükecek. Halbuki sülalesini ağlatırım da konu o değil.

Hamilelik iznine gelecek olan yeni müdür bizim işi bilmiyor, iş yine bana kalacak. Bi de 6 ay onun debelenmesini izleyeceğim. Hal böyle olunca benim gazım bi kaçtı, bi motivasyonsuzluk, bi mutsuzluk. Ne diyorsunuz, yeni iş bakmaya başlayayım mı yoksa sabrın sonu selamet mi?

 

Professiyonel davran. Yeni gelen müdürümsü ye de fazla yüz göz olma. Daha önceden napıyorsun o işi yapmaya devam et. Asla insiyatif alıp yeni gelenin yerine iş yüklenme.

iş yürüsün diye işi asla sırtlama, bırak isler agır aksak ilerlesin, sana danışan olursa söylersin, iş tutacagın zaman muhakkak üst yonetime haber ver. Puanları yeni gelen toplamasın.

Nerden mi biliyorum :) bu dediklerimi ben yapmadım iyi niyetli saf olarak iş güç yürüsün dedim. Adam kendini kral sandı, olaylara müdahale etmedim karışmadım işler sarpa sardı. En son gelip napcaz dediler :) tabi işin rengi anlaşıldı. Sabirli ol,tuzluk elinde koşma yeterli

Fritz-X

Fritz-X +1
Net, bu kadar.
İş hayatında sebebi direkt biz olmadığımız, müdahale edemeyeceğimiz şeyler hep olur. Bu bir fırsatsa tired'ın kendini kanıtlama fırsatı değil, o işi bilen birinin müdür olması gerektiğinin kanıtlandığı fırsat olucak. O noktada bir sonraki şans geldiğinde sen daha güçlü aday olacaksın.

Yıllar önce yöneticim istifa edip giderken şirkettekilere mail atıp yerine benim geleceğimi duyuruyor. Sonra ayrı birimden tepeden inme birini getiriyorlar, çok çok tepelerden gelen bir karar. Yukarıdaki taktiği uyguluyorum, günden güne bana muhtaç kalıyor. 7 ay sonra bana gelip bu iş cidden senin hakkınmış ben yapamadım, zaten geliş şeklimden ötürü mahcuptum ama blablabla... İstifa edip giderken benim yönetici olmam için uğraşıyor, öyle oluyorum.
Al sana kıssadan hisse

Bruce

Ben bu ilişkiye en güzel yıllarımı verdiğimden ötürü biraz kırgınım ve gerçekten aldatılmış gibi hissediyorum sanırım:)

Lakin ki haklısınız. Teşekkürler cevaplarınız için.

tiredofwaiting

İ'yi e ile karıştırdım allah korusun. işmiş çözülür takma kafaya.

mikahakkinen

sizin böyle bir beklentinizin olduğunu müdürleriniz biliyor mu, ya da ayrılacak kişi sizi tavsiye etmiş mi, bence en başta böyle bir beklentiniz varsa bunu ilgili kişilerle paylaşmalısınız, ben iyiyim nasıl olsa iş bana gelir düşünmek doğru değil.

Bu kararı verecek kişi için o pozisyonda kimin olduğunu hiç önemi olmayabilir bu yüzden belki de kimsenin aklının ucundan bile geçmemiş olabilirsiniz, bazen sizin "ben bunu istiyorum"u söylemeniz gerekir hatta az biraz yüzsüz olmak da faydalıdır. Siz istediniz yapmadılar, ok, o zaman kendileri bilirler deyip seçeneklere fırsatlara bakabilirsiniz ama önce isteyin ağlayın, yoksa kimse meme vermeye tenezzül bile etmez.

gezegen olan pluton

Pluton, tam anlaşılmamış ama işi teklif ettiler bana ve ben de evet dedim birkaç ay önce.

tiredofwaiting
1

mobil görünümden çık