Vakifta 80 bin
Teb'te 60 bin
Is bankta 70 bin limitli kredi kartım vardı.

Garanti b. kredi kartınin limiti ise çok düşüktü arttırmak istediğimde yasal limite ulastigimi ve diğer bankalardaki limiti düşürmeme istedi.
Fakat dün teb bankasindaki kredi kartı limitini 60 binden 170 bine çıkarttım. Nasıl oluyor bu iş.
Ayrıca 170 binlik kartı bu sefer 100 bine düşürsem, garantiden limiti arttırabilir miyim, teb den düşürdüm diye.

 

Garanti artırmaz. Teb gelirini yüksek göstermiş.

gabe h coud

Toplam kart limitin, beyan ettiğin aylık gelirinin 4 katı kadardan fazlaysa yapamazsın.

Mirket

bazi bankalar bunu garip bir sekilde pek sallamiyor. ya da size gelir beyani sorunca 200k deseniz bile hmm oyle mi tamam diyip llimit aciyor.

ama mesela ykb'de basima geldi adamlar 2000liralik bile artis onaylamiyodu gelir beyanimi arttirsam bile en son bordro ile subeye gittim de sak diye 2 katina cikarmislardi.

bay b

Konuyla tam alakali degil ama, bankalarin "gelire dayali limit" falan hikayeleri tamamen yalan bence.
Son 5 yildir Turkiyede gelirim sifir, ikametgahim bile yok. Garanti bankasi 5 yil once 12 bin olan limitimi (o zamanki maasimin 1.5 kati, tek kredi karti), bu ay 690bin liraya cikarmis. Bunu kim nasil aciklar ki? Hatta vakti zamaninda, limit arttirmak istemistim bi sebeple, gelir sormustu banka, bos gecmistim. 2 gun sorna arttirmislardi. Sacma bir durum var ortada.

Byzas

Kağıt üstündeki kurala uygun işlemiyor, haliyle bakıp şu şöyle denemiyor. Normalde aylık gelirinizin 4 katından fazla olamaz, ancak gerçekte böyle değil.

Otomatik limit artırımını açıp her ay düzenli ödeme yaptığınızda parça parça hiç istemeyeceğiniz limitlere yükselebiliyor. En geçerli yol bu sanırım. Banka her nasıl olmuşsa aylık gelirimi 200k üstü olarak hesaplamış. Onun için kartı taşımaya korkacağım bir limite yükselmişti bir noktada. Ben de otomatik artırımı kapatıp limiti makul bir seviyeye indirdim.

akhenaten
1

mobil görünümden çık