bu işlere meraklı birisi olarak özellikle günümüz kapitalist sistemi içerisinde OLABİLDİĞİNCE komünizme yakın yaşama temelinde merakım var. bu konuda önerebileceğiniz kitap, belgesel, söyleşi vs. var mı? komünist manifesto filan demiyorum yani mümkünse son 20-30 senede yazılmış olsa daha iyi hatta. illaki "komünizm süper" demesine gerek yok, eleştirel de olabilir. aslında GOMANİZM DAVETİ aldım ama ironik şekilde işten güçten dolayı vaktim olmayacak dfjdfkd bu motivasyonla insanlarla buluşmam, görüşmem çok mümkün değil en azından şimdilik.

yani demek istediğim bu alandaki tarihsel, ekonomik, sosyolojik, hatta edebi çalışmalar filan hepsi uyar. ne okuyabilirim? bende sadece temel var ama ötesinde nereye gidebilirim bilmiyorum. çok fazla teoriye boğulmak da istemiyorum. evet o da lazım ama dediğim gibi mesela şu an kapitalist bir ülkede, kapitalist sistemde yaşayan ve başka şansı olmayan birisi EN KOMÜNİST nasıl yaşar? bu konuda nasıl fikirler var?

etrafımdaki sol görüşlü insanlar maalesef israil'e filan sempati duyuyor, kediyle kafayı bozmuşlar vs bir şey öğrenmek mümkün değil.

 

Eskiden de asker parkası giyip Birinci sigarası içerlermiş. İlla ki şekilcilik olacak. Ancak İsrail'e sempati duyan şeklini ilk defa duydum. Pilistin'e desen FKÖ ile birlikte silah pratiği öğrendikleri günlerden bir nostalji hissi derim bak.

Komünizm bir kişisel yaşam tarzı değil bir devlet yönetim şekli. Ama ben bireysel olarak tecrübe edeceğim diyorsan minimalist bir yaşam tarzına geçmekle işe başlayabilirsin. Yılmaz Güney'in Arkadaş filmini bulup bir seyret mesela. Sonra Yol da iyidir. Fikir vericilik açısından.

Bir kıvılcım düşsün de önce. Bakalım volkan olup yakar mı?

İktisadi düşünceler tarihi diye bir kitap ara Google'da. Al bi oku. Adam Smith i, Keynes'i çözmeden Marks'a yürüyebilir misin? Olmaz yani bence.

Mirket

abi şimdi ben de "komünizm uzmanı" değilim ama kendi ahlakıma, inancıma, bildiğime göre bunu hiçbir yere sığdıramıyorum açıkçası. benzer şekilde abd'de demokratların "aşırı solcu" gösterilmesi de bana korkunç geliyor. bence dünyanın en alakasız şeyleri.

öneriler için teşekkür ederim. smith ve keynes konusunda haklısın, komünizmin temelde ne olduğunu biliyorum ama karşısında ne var en azından teorik olarak onu da bilmek lazım.

komünizm kişisel yaşam tarzı değil elbette ama ben şöyle düşünüyorum abi, yani bir gün olur da gelirse insanlar istediği için gelecektir. benim kendi pozisyonum da bu şekilde zaten. eskiden balici gibi asıp keseyim ortalığı yıkayım derdim. şimdi "olm sen işinde gücünde, akıllı, insanları etkileyebilecek bi adam olursan bu tohumları ekme şansın olur; yoksa bugün devrim yapmaya kalksan gtüne çubuğu sokarlar, perişan olursun" diye düşünüyorum.

"bireysel komünistleşme" fikri o yüzden hoşuma gidiyor. yani şimdi ben bir asgari ücretli olarak komünist devrim yapamam ama 20 sene sonra yeğenim beni görüp "dayı ne değişik adamsın amk böyle düşüyo mu bari" dese, bu işe merak salsa... böyle böyle "herkes bi lira verse" bu bilinç ve istek uzun vadede yerleşir belki.

mark greg sputnik

her şeye şuradan başlayabilirsin:

"etrafımdaki sol görüşlü insanlar", onlar sol liberal falan. diğer yazdıklarınızla hiçbir alakası yok.

patronaj1

tr.m.wikipedia.org

Kesinlikle yobaz tayfa degil. Bunlara atayizler de katilabiliyor. Tkp den falan daha makul fikirleri var.

halk
1

mobil görünümden çık