Merhaba. Temelden astrolojiyi profesyonel derecede olmasa da harita yorumlayabilecek ve gezegen hareketlerini takip edebilecek kadar öğrenmeye niyetim var. bunun için önerebileceğiniz ücretsiz platform önerilerine açığım.

ücretsiz platform yoksa dahi öğrenen varsa faydasını gördüğü site, platform vs. önerilere de açığım.


 

Ücretsiz platform yok, sadece İnstagram'da ve YouTube'da bulunan ücretsiz bilgi paylaşımları var. Ben oralardan az şey öğrenmedim.

Kitap alıp okuyarak ve buraları takip ederek öğrenilebilir, fakat bir eğitim almaya niyet ediliyorsa mutlaka sağlam bir hoca tercih edilmeli ve hatta önce klasik ve modern astroloji alanlarında eğitim görülmeli. Ben salak gibi astropsikoloji alanında temel orta ve ileri seviye eğitimi aldım, 1 yıl sürdü ama anlayamadığım çok şey var. Psikolojiyi daha sonra katsaydım çok daha iyi olurmuş ama bunu bana kimse söylemedi.

Bu fayda görme olayı da çok değişken olabilir, astrolojiden ne elde etmek istediğine ve zihin işleyiş tarzlarının kimle uyumlu olduğuna bağlı olarak değişebilir. Yeni mezun olmuş veya birkaç senelik astrologlardan değil de mesela çok sağlam geçmişe ve işleyişe sahip internet sitesi olan astrologlardan faydalanmak daha doğru. Öner Döşer iyidir mesela, ya da Oğuzhan Ceyhan, ya da Hakan Kırkoğlu, ya da astrokora gibi siteler mesela.

Astrolojinin ne olduğunu ve ondan ne beklediğini iyi belirlemek lazım ki ona göre bir yol belirlenebilsin. Yoksa ciddi ciddi ortada kalır insan, bütün öğrendikleri çorba olur kalır.

muhayyer divan
1

mobil görünümden çık