Bugün birkaç bayi gezdim. VW grubu bile liste fiyatlarından %10 indirim yapıyor nerdeyse. Ben model yükseltmek için alacağım. Kendi aracımın üzerine 600k eklemem gerekiyor. Kredi kullanırım demiştim ama oranlar yüksek. Finansman kampanyası da yok. 3 civarında faiz var o da 300k üst limit.

İşte soru kısmı burada başlıyor :). O kadar birikmişim var aslında ama elim tüm birikmişimi arabaya vermeye gitmiyor. Öte taraftan faizler düşünce de istediğim aracı bu fiyatlara bulamayacağım düşüncesi oluşuyor. Ama araba fiyatlarının faizlerin düşmesi ile alakası var mı emin değilim.

Siz ne düşünüyorsunuz? Teşekkürler

 

Faizlerin dusmesi belki arabalara olan talebi artirir ama olay 2020-2022 civarinda bundan ibaret degildi. Malum cip krizi vs ayagina, para bollugunun da etkisiyle otomobillerle ilgili ilginc bir algi olustu. O donem kotu fiyattan da olsa krediyle alan gene zararda degildir fazla ama o surekli yukseliyor durumu gecti.

Faizler dusse de ben araba fiyatlarinda buyuk bir ucus beklemiyorum. Faizlerin boyle yukseklerde surekli gidecegini de sanmiyorum. Ben sahsen kredi islerine hic girmiyorum ama krediyle avantaj saglamayi dusunuyorsaniz beklenebilir biraz. Tabii kafada plan net olacak, hareketlenme olunca oyalanmadan is bitirilecek.

mbond

kendi aracınızı sattınız mı?

o 600k --> 700 800k olabilir. 2. el piyasasi çok kötü sıfır araç alırken ona göre bakın.

nuisance2

Arac fiyatlari elektrikle birlikte dusecek onumuzdeki yillarda. Kaldi ki araba artik bi yatirim araci da degil. Ben altin alir keyfime bakarim o parayla. Yemisim arabayi.

halk

bu byd'nin yatırım teşvik belgesi mevzusunu görmek gerekebilir. %50 civarı ek çin vergisi kalkınca 1,5 milyonluk arabaları 1 civarına düşecek. 700-800'e de şık modelleri gelecek gibi duruyor 2025 sonlarına kadar en geç. bir de tesla 25k€ civarına araç satacak önümüzdeki baharda alman giga tesla çıkışlı olacağı için togg-byd gibi %10 ötv ile satılacaklar. onlar da gelince önümüzdeki dönem araç fiyatları açısından karmaşık olacak bence.

ayrıca faiz düşecek kısmını milyonlarca insan hala 2021 gibi falan sanıyor :) öyle bişey tabi olmayacak. düşecek olan faizlerin 2025'te %35'lere en iyimser düşeceği bekleniyor bilginiz olsun.

avatar is back

mevcut durumda , ihtiyaç varsa piyasası hızlı olan özellikle b sınıfı 2. el araçları piyasa fiyatının %10 -20 altına almak dışında pek bir alınabilirliği olmadığını düşünüyorum.

Nedeni gelecek olursak,

-faizler yüksek ve ekonomi soğuyor
-gelecek yerli üretim çinli elektirikli araçların rekabete etkisi

Tabiki bu söylediklerim , ani bir devalüasyon olursa geçerliliğini kaybeder.

Rao

O tren kacti. Chery ilk geldiginde cok ucuzdu, kafadan 300-400 kazandi sahipleri. Belki ustteki byd durumu olursa o zaman alin hocam

lapaz

Bence araç almak için ideal zaman diye bi şey yok ideal olmayan tek zaman dilimi geçen sene sıfırdan pahalıya satilan ikinci el sacmalik balon dönemiydi. O dönem hariç her dönem ihtiyaç dahilinde araç alinir.

Mcfly
1

mobil görünümden çık