iatanbul’da, 90larda, özel bi hastanede doğmuşum. ama doğum sertifikası falan yok ve hastane kapanmış. bizimkiler doğum günüm konusunda bile devamlı kavga eder (erken doğum olmuş). doğum sertifikama nereden ulaşabilirim? bazı işlemler için ihtiyacım var ama hangi gün ve saat doğduğumu da öğrenmek istiyorum artık. bunun mümkün bir yolu yok mu?




 

2020 doğumlu oğlum için hastane doğum sertifikası verdi mesela ama bizim doğduğumuz yıllar için böyle bir uygulama yoktu sanırım?

deartheodosia

Bahsettiginiz durumlar içerisinde maalesef mümkün bir yolu yok

limonlu eksi

Cimer'de bilgi edinme başlığı mı ne varmış. Ben de instagram dan görmüştüm birisi yükselen burcunu öğrenmek için Cimer'e yazmış Cimer de dönüş yapmış:)

Siz de bir inceleyin denemekten zarar gelmez.

www.google.com

kullanicadi

Eşim taktı kafayı buna buldu. Cimerden yaz işte şu hastanede şu gün doğdum ama hastane kapandı diye. Bilgi edinme kuruluna da yazdı sonra. Sağlık bakanlığı doğum belgelerini başka bir hastaneye taşımıştır onu söylerler. Bu şekilde eşim hastaneye gitti arşive girdi doğum kaydını buldu.

Ama böyle dakikasına kadar bir şey beklemeyin gece 3 yazmışlar eşimin doğum kaydı için mesela. 93lü eşim.

Cimerden sormakla başlayın bu işe.

Hallegadola

Sağlık kayıtları çok uzun süre saklanılon. Kurum kapanınca muhtemelen il sağlık müdürlüğüne devreder. Oraya sorun.

abbabaabbaababbabaababbaabbabaab

hastane sana bu bilgiyi verse bile, hastanede çalışanlardan aldığım bilgiye dayanarak gün sonunda doğumları toplu işliyor ve kafalarına göre saatleri yazıyorlarmış.

dolayısı ile gerçekten çok istiyorsan bu konuda kendini ispatlamış bir astrologa gideceksin ve hayatındaki önemli olayların listesini vereceksin. bunun adı rektifikasyon. kişi önerebilirim.

benim annemin bana söylediği saat ile rektifikasyonda çıkan saat arasında 40 dakika var.
önerebileceğim kişinin bulduğu tarihi ders aldığım hocaya sorgulattım. o da kendine b0k sürmemek için 5 dakika ile kendi saatini söyledi. çok değişen yok şükür iki saat arasında.

ama günün belli değilse işin zor. saat aralığını da 1-2 saat istiyorlar. ne kadar az bilgi o kadar yüksek ücret.

janderzel zartanyan

Cimer'e güvenmeyin demeye geldim.

Yine en doğrusunu aileniz, akrabalarınız bilir. Günü kesin belirlerseniz saati bulmak kolaylaşır astrolojik olarak. Rektifikasyon deniyor bu işleme.

Ayrıca saati bilmemek normal de günü bilmemek nedir yahu, 100 sene öncesinden bahsetmiyoruz ki yani. Ablam 1980 senesinde köyde doğmuş, annem o günün takvim yaprağını kopartıp saklamış, hala duruyor.

candide

erken doğum olmuş işte, garip bi çift zaten.
yükselen burç için değil belgeye ihtiyacım var.

deartheodosia
1

mobil görünümden çık