[q]
(4) 

dubai

mysql34 #1593003
arkadaslar selam,

ilk defa dubai'ye gidicem şehir içi ulaşımda neyi tercih etmek gerek araba kiralamak mantıklı mı? dubai ile ilgili tavsiyelerinizi dinlemek isterim


 

Araba kiralamak çok daha kolay olacaktır ama kurallara dikkat edin; her taraf kamera dolu, çatır çutur ceza kesiyorlar. Dubai'de toplu taşıma turistik amaçlı kullanılası bir şey değil.

salihdt

Araba kiralayabilirsiniz ama dedikleri gibi şerit değiştirirken bile ceza yediğin oluyor. Arabayla gidilecek pek bir şey de yok aslında. 1-2 outlet var (alışveriş yapacaksanız mutlaka dubai outlete gidin) sadece.
Burj Khalifa - Dubai Mall aynı metro durağında
Emirates mall (devasa bir avm)
JBR Marina bölgesi (alkollü mekanlar burada)
Burj Arab bölgesinde bir şey yok gitmeyin :) denize de girecekseniz JBR Beach marina bölgesinde girin
bir de Gold Souq Spice Souq denilen bizdeki mısır çarşısı gibi yerler old dubai bölgesinde buraya metro ile giderken biraz kalabalık olabilir çünkü düşük gelirliler asıl metro kullanan kısım buralarda yaşıyor.

Metronun asıl hattı tek bir line sonra 2 line daha var ancak dediğim gibi onlar uzak taraflarına gidiyor pek turistik bölgeler değil.
İş saatleri dışında metro genelde boş oluyor, iş saatlerinde müthiş bir trafik oluyor o yüzden uber kullanırken dikkat edin.

bunun dışında palm da birkaç yer var aqua park vs gibi şeyler.
Çöl safarisi keyifli olur 80 dolar civarı bir şey önce atv ve develerin binildiği bir yere götürüyorlar burası opsiyonel. Sonra 4x4 araç ile çölde geziniyorsun bazı noktalarda duruyor. Sonra da çölün ortasında yemek yiyorsun burada mutlaka sınırsız olarak anlaşılan 2 menü var çünkü fiyat farkı çok az.

yapacak bir sürü etkinlik var ama hepsi işte turistik olaylar. Paraşüt, sky diving vs gibi şeyler.
getyourguide indirip bakabilirsin

5 günden daha fazla kalacaksanız abu dhabi'yi de görmenizi tavsiye ederim. 1 saat uzaklıkta yas marine falan var

croswell

ehliyet varsa araba kiralamamak salaklık bence. mantıklıyı geçtim.

zeleno

Eğer araba kiralayıp kullanacaksan kesinlikle Waze navigasyon programını kullan, hız kameraları +20km'de aktif oluyor. Yani yol limiti 80km/s ise 100km/s hızı geçmemen gerek.

Şehir içinde taksi yaygın. Careem uygulamasından taksi çağırıp fiyatları görebilirsin.

Northern Mariner
1

mobil görünümden çık