Bu iş modeli sürdürülebilir mi?

Düşünün ki sadece hafta içi günde 4 saat çalışan biri net 80.000 TL gelir elde ediyor. Bunun bir kısmı vergi ve sigortaya gidiyor. Niş bir öğrenci portföyü var, yıllarca süreklilik sağlanabiliyor.

Bu model sizce yıllarca yürütülebilir mi? Çevrenizde bu şekilde uzun yıllar boyunca geçinen insanlar var mı? Bu modeli geliştirmek ve daha verimli/kârlı bir hale getirmek için önerileriniz olur mu?

 

hali hazırda müşteri portföyü var değil mi ?

yoksa öğretmenler bir anda ilgili bölgede popüler olup özel ders öğrencisi yağmıyor.
okulda dershanede tarzını beğenip tanına tanına özel ders öğrencisi buluyorlar.

müşteri portföyü varsa ve tanınıyorsa sürdürülebilir.

jülsezar

Böyle birini tanıyorum evli çoluğu çocuğu var ve özel ders vererek geçiniyor ama babası zengin.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Şuan imkansız bu. ChatGPT ve diğer AI tool'lar matematik ve yabancı dil açısından büyük kolaylıklar sağlıyor. Sadece matematik çözen AI uygulamaları var.

Günümüzde özel derse para vermek mantıksız ve israf. Ancak geçmişte özel dersten çok iyi kazananlar tanıyorum. Matematik özel dersi sayesinde ev-araba-yazlık kombosu yapan fen lisesi öğretmenleri tanıyorum.

ferenc

Var öyle bir tanıdığım,ciddi çevre edindi özel okulda çalışırken. Okuldan aldığının çok fazlasını özel dersten kazanarak ev araba arazi aldı. Simdi kendi etüt merkezini kurdu.

brnbrs

Eskiden çalıştığım özel okulda böyle bir arkadaş vardı. Bir süre sonra okulu bırakıp sadece özel ders verdi evinde ama ne kadar kazandı falan bilmiyorum. Zaten kendi evinde oturuyordu ve arabası vardı hali vakti yerindeydi.

kullanicadi

evet ama ev sahibi. yani kira ödemiyor.

janderzel zartanyan
1

mobil görünümden çık