kıymetli duyuru sakinleri,

son zamanlarda el yazımın çirkinliği acayip gözüme batmaya başladı! galiba yakın çevremdeki insanların inci gibi yazılarını göre göre bir miktar da kompleks yaptım.

acaba el yazımı nasıl güzelleştirebilirim? icap ederse bu yaştan sonra (37) el yazısıyla ilgili temel şeylere de dönüş yapabilirim.

 

yazısı facia olan biri olarak ilk farkettiğim harflerimde standart bir yükseklik yok. ona biraz dikkat edince toparlıyorum.
bu arada kesin vardır diye baktım. evet youtube'ta bununla ilgili videolar var.

lazpalle

46 yaşındayım, solağım, küçükken zorla sağ elle yazmaya alıştırıldım, yazım berbat ötesinin çok ötesinde. her gören " doktor " esprisi yapıyor ki doktorlar benden güzel yazıyor :)

Öncelikle yavaş yazın hocam, yavaş yazıp biraz da özenirseniz ciddi anlamda düzelir.
Bek en dipten sesleniyorum öyle düşün :)

kumandanim

sıklıkla kurşun kalemle yazı pratiği yapmak ve yavaş yazarak bir standart oluşturmak. harflerin belli hizada olması gibi.
yazı defterleri vardı küçükken mesela. varsa o iyi olabilir.

ben kurşun kalemin bu konuda temel alet olduğunu düşünüyorum.

janderzel zartanyan

Bu iş için çalışma şablonları oluyor. İlkokuldaki yazı çalışmaları gibi. Belirli karakterler var, bunların üzerinden geçiyorsunuz kalemle ve eliniz zamanla buna alışıyor. Satın alıp yazıcıdan istediğiniz kadar çıktı alabiliyorsunuz. Hatta makworld müydü neydi, instagram sayfası da vardı bu vatandaşın.

www.etsy.com

gregor samsa ya donusen bocek

Benim bir ara indirip hiç başlamadığım bir "improve your handwriting" ders paketi var. Paylaşabilirim :)

kobuzchu kiz
1

mobil görünümden çık