Çok fazla sunum hazırlıyorum ve diğer sekmeler arasında geziniyorum. Birkaç sorum var.

- Bilgisayardaki gibi Google Slides üzerinden sunum hazırlamak kolay mı?
- Sekmeler arasında hızlıca gezinip metin/görsel kopyalayıp yapıştırmak çok zorlar mı?
- Kalemi çok kullanmak istiyorum, el yazımı normal text formatına dönüştürebilir mi kolayca? Klavye kadar hızlı olmasına gerek yok, özellikle sunum hazırlarken bunu yapabilmek istiyorum.
- Google Meet üzerinden biriyle görüşürken Google Slide üzerinde hazırladığım sunumu yansıtmak istiyorum, bu sırada görüşme yaparken diğer sekmeler arasında gezinmem gerekecek. Bu mümkün mü?

Teşekkür ederim.

 

Bu söylediklerinizin tamamını yapabilirsiniz (Yansıtma tarafını hiç denemedim, fakat büyük ihtimalle yapar çünkü küçük bir mac'tan hiçbir farkı yok, özellikle de ipad prolarda usb-c de olduğu için thunderbolt ile bağlantının sınırı yok) fakat kolay değil. Ben slides değil de sheets'te iş yapıyorum, yani yanınızda pc yok ise tamam iş görür, ama sıfırdan iş yapayım derseniz sizi yorar. Kalem de bir heves, bu işler için değil daha çok grafik tasarımcıların veya not alan öğrenci vb.lerin işine yarayan bir aksesuar. Ben zaman zaman notlarımı tutuyorum ama sıktığı oluyor, daha çok kitap okurken kelimelerin anlamlarına bakmak veya pdf'lerde falan altını çizmek, highlight yapmak için parmakla yapmaktan daha kolay, o kadar.

malheiros

Bilgisayarda bu dediklerinizi hızlı yapan biriyseniz iPad sizi tatmin etmeyecektir. MacBook'da trackpad ile mouse kullanmadan 1 dakikada yaptığım iş iPad'de en az 3-4 dakika sürüyor. Günlük çalışmayı düşününce ciddi yavaş kalıyor. Bence en iyisi Apple Store'a gidip iPad ile biraz vakit geçirin. Keynote ile 1-2 sayfa sunum hazırlayın sorularınızın cevabını alacaksınız.

mrmlq

Google slides’ı bilmiyorum ama ben PowerPoint ile denedim, çok zor. Eğer 3-4'den fazla sekme arasında geçiş yapacaksanız, tam bir kaos oluyor. Masaüstü gibi bir sistem olmaması dosya yönetimini çok zorlaştırıyor. Basit bir kopyala yapıştır işi bile çileye dönüyor. Bilgisayardaki gibi her şeyi rahatça kopyalayamıyor. Biraz ipadın problemi biraz da PowerPoint in problemi tabii.

El yazısını metine çevirebiliyor, ama öyle takır takır işleyen bir sistem değil. Bir kelime yazıyorsunuz, 2-3 saniye bekliyorsunuz, sonra metine çeviriyor. iPad Scribble diye aratın örneğini görürsünüz. Fakat bence hiç kullanışlı değil, ben direkt kapattım. Bu özellik, tableti kalemle kullanmayı kıstılıyor. Mesela kalemle google aramasına tıkladınız, klavye açılmıyor kalemle yazmanız gerekiyor. Belki tam istediğiniz gibi bir özellik amaaa klavye ile 2-3 saniyede yapabileceğiniz şey 10-15 saniye oluyor. Cümle yazacaksanız zaten hiççç pratik değil.

Eğer öğrenci gibi not almayacaksanız ya da çizim yapmayacaksanız kalem heves +1.
Ben öğrenciyim ders dışında kalemi bir kere daha kullandığımı hatırlamıyorum. Epub okurken bile elle highlight yapıyorum.

2.5 yıldır iPad kullanan bir öğrenci olarak söylemem gerekir ki, iPad şu an da bilgisayarın yerini sittin sene tutmaz. Slayt hazırlamak, word de belge hazırlamak hiç rahat değil. Üstelik çoğu özelliğide yok. Çok basit kalıyor. Bi footnote ekleyim deseniz eyvah. Her şey bir anda kayıyor falan.

Ama not alma, PDF okuma işinde üstüne yok. Hiçbir kitap götürmüyorum üniversiteye. Tüm yılların notları, kitapları elimin altında.

ipad'de stage manager diye bir olay var, apple bunla biraz bilgisayarlaştırmaya çalıştı. Ama gördüğüm en rezil özelliği olabilir. Masaüstündeki gibi pencereleri istediğinz yere koyamıyorsunuz, istediğiniz gibi bouyutunu ayarlayamıyorsunuz. Kendilerince özgün olalım farklı bir şey yapalım istemişler, ama sonuç felaket. O kadar kullanışsız ki, o kadar...

substituent
1

mobil görünümden çık