Balıkçıda satılan balıklar yetiştirme mi yoksa avcılık ürünü mü?

denize kenarı olmayan bir anadolu şehrindeyim. balıkçıdaki levrekleri göstererek balıkçıya bunlar avcılıkla mı tutuldu yoksa havuzlarda yetiştirilen balıklar mı diye sordum. ülkede satılan levreklerin hemen hepsi yetiştirmedir. deniz avcılığı olsa o levrek 1500 liradan satılır dedi.

başka balıkçıya girdiğimde kaya levreği sordum (kilosu 400tl) denizden tutulup getirildiğini söyledi.

hangisi doğrudur? yetiştirme balık yemek istemiyorum. denizden tutulan balık yemek için illa küçük balık mı almak zorundayım. teşekkür ediyorum.

 

levrek ve çupra genelde yetiştirmedir. kaya levreği oltadır ve fiyatı normal.

diğer büyük balıklar da var ama yetiştirme olmayan. örneğin lüfer, palamut, sinarit etc.

awlmi

deniz levreği pahalıdır doğru

jelly bear

Somon, levrek, çipura ve alabalık, balık çiftliklerinde yetiştirilen balık çeşitleridir. Bunların doğal yetişeni olsa da anlamayan biriyseniz balıkçı deniz balığı dese de fiyatı fazla olsa da çok itibar etmeyin.

Bu cinsler dışında diğerleri deniz balığıdır. (alabalık tatlısu balığı)

Mirket

Olta ile tutulmuş deniz levreği ya da çupraların bile büyük kısmı, deniz içerisine kurulmuş balık çiftliklerinin civarından yakalanmış balıklar oluyor. Ama sorarsan deniz levreği mi, deniz levreği.

thracia

bunlar avcılıkla mı tutuldu yoksa havuzlarda yetiştirilen balıklar mı diye sormak yerine deniz mi çiftlik mi diye sorun :)
sözlükte bir entry okumuştum, galiba balıklarla alakalı biriydi, çiftlik balığı deniz balığından neden daha iyidir diye baya güzl bi entry yazmıştı. onu bulabilirseniz bi okuyun

etna
1

mobil görünümden çık