Merhaba

Aralık ayında almanya'ya turistik seyahat planladık, yalnız etraftan duydum ki almanya girişte seyahat sigortası vs istiyormuş. Girişte problem çıkarabiliyormuş? bu aralar ortalık gergin sürpriz çıkmadan gerekli bir şey varsa gitmeden halledelim. almanların kütlükleri ile uğraşmak istemiyorum. konu ile ilgili bilgisi olan var mı?

Not: 2 Senelik yunanistan schengen vizemiz var, bu vize ile hem yunanistan hem de baska ülkelere seyahat yapıldı. öncesindeki vizeler de hep 1 sene ve üstü.

 

Çok defa gittim bir kere bile sormadılar. Ama yaptırın bence öyle pahalı bir sigorta değil fiyatı gayet uygun. Başınıza birşey gelirse çok işinize yarar. Çoğu bankanın mobil uygulamasından hemen yapılıyor

nuevo

seyahat sigortası 300 tllik bir şey. bence sormazlar ama yaptırın yine de.

jelly bear

yaptırın geçin kafa rahat olsun.

jülsezar

Geçen hafta girdim, sormadılar. Ama bence de ne olur ne olmaz diye yaptırın. Sorup da olmamasından iyidir.

peki madem

@nuevo
konu dışı;
4-5 euroya çözülebilecek bir şey biliyorum. para ile alakalı değil, zorunlu değilsem yaptırmak istemiyorum.

@genel
böyle bir uygulaması var mı yok mu onu öğrenmek istiyorum. pasaport kontrol sorarsa dönüş bileti veya konaklama sorar onun dışında seyahat sigortası sorması garip geldi. aslı astarı var mı onu öğrenmek istiyorum

nwnd

Evet zorunlu
ama genelde sormuyorlar
ama sorabilirler

tuerkei.diplo.de

Schengen Vizesi
Avrupa hukukuna göre seyahat eden herkesin Schengen ülkelerinde bulunduğu sürenin tamamını kapsayan bir sağlık sigortasına sahip olması gerekmektedir. Bu sigorta asgari belli bazı kriterleri yerine getirmelidir.

Sigorta, tüm olası hastalık veya memlekete nakil masraflarını asgari 30.000 Avro’ya kadar karşılamalı ve tüm Schengen bölgesini kapsamalıdır (sadece Almanya’ya seyahat edecekseniz bile)
Sigortalı olduğunuzu kanıtlamak zorundasınız. Bunu poliçenin aslı ile belgeleyebilirsiniz. Poliçe nüshasının ibraz edildiği durumlarda, mutlaka ödeme yapıldığını gösteren belge eklenmelidir.
Sigortanız, gidiş ve dönüş günleriniz dahil, seyahat sürenizin tamamını kapsamalıdır. Sigorta geçerliliği saat 12.00’de başlamakta ve yine saat 12.00’de sona ermektedir. Bu sebeple sigorta poliçesi, seyahat tarihinden bir gün önce ve dönüş tarihinden bir gün sonrasınıda da geçerli olacak şekilde düzenlenmelidir.
Sigorta zorunluluğuna Almanya vatandaşlarının eşleri de tabidir.
Sigorta şirketi, oluşabilecek tedavi masraflarını doğrudan hastane veya doktora ödemelidir. Masrafların sizin tarafınızdan ödenmesi ve akabinde sigorta şirketi tarafından size iade edilmesi düzenlemelere uygun değildir.

jülsezar
1

mobil görünümden çık