[q]
(6) 

Ateş ölçer

hepimizkediyiz #1592951
Hatasız ölçen iyi bir ateş ölçer markası verebilir misiniz?




 

braun kulaktan ateşölçer önermişti bize doktorumuz çocuk için. en sağlıklı ölçüm oymuş. temassız önermiyorlar. braun marka alabilirsiniz demişti, hatta son çıkan pahalı modellere gerek yok ilk modellerinden bulursanız onu alın demişti.

elorelia

Elorelia +1

Temassız ateş ölçer arka arkaya aynı bölgeye tut farklı bile verebiliyor. Kulak, şakak, alın abes şekilde birbirinden çok farklı çıkabiliyor

En iyisi kulaktan

kullanicadi

en doğru sonucu makat, olmuyorsa koltukaltı verir. alından ölçenlere sövülmüş haklı olarak ama onun mantığı ateşi tam ölçmesi değil, "çocuğun ateşi var mı yok mu uyandırmadan görelim"dir. yeşil yanıyorsa boşuna ölçüp çocuğun uykusunu bölmezsin.

brakgn

Ateşi var mı yok mu alnına dokununca da anlıyoruz yeşil ışığa gerek yok ama ben 39 u görmeden ateş düşürücü vermiyorum o yüzden 38,5 mu 39 mu benim için önem arz ediyor. Hatta 39 ateşe rağmen keyifli bir şekilde oynuyorsa şikayeti yoksa o zaman da vermiyorum.

Bu arada febril konvülziyon öyküsü olmayan 8 yaşında bir çocuktan bahsediyorum ben. Daha küçük çocuklarda ya da havale geçmişi olanlarda yapılacak bişi değil. Bir de hastanede de hep kulaktan ölçüldüğüne şahit oldum

kullanicadi

braun marka kulaktan olcum yapan alet gayet iyi, ama yine de yarim derece gibi fark olabiliyor. cocuk kulaginin ustune yatmis oluyor, alet de bazen dogru olcemiyor. bu nedenle olcerken 2 veya 3 kere olcup en yuksek olani dikkate aliyorum.

el ile olcerken bircok durumda ates var mi yok mu anlasiliyor ama olcen kisinin de atesi varsa veya soguk ortamdan geldi, kansizlik durumu varsa vs olcum sasabiliyor, tereddutte birakiyor.

emrahday

Bu konuyu dün araştırdım ve Microlife Nc 200 modelini almaya karar verdim. Anlık olarak oda sıcaklığını ölçme özelliğini de hesaba katarak.
Microlife: microlifeturkiye.com
İsviçre merkezli bir firmaymış ve ürün yorumları güzel gözüküyordu. Bunun dışında aklımda kalan diğer marka omron markasına da güven olur. Braun biraz abartı gibi geldi, bir 2-3 bin bandında bir ateş ölçer ne derece gerekli bilemiyorum.

c0sh_kun
1

mobil görünümden çık