babadan kalma bir arsa var. epey değerli bir bölgede yer alıyor. üç haneli milyon TL’ler diyebiliriz.

toplam 3 mirasçı kanadı var.

1) annem ve ben
2) halam (alzhemier) yani satış yapması çok zor, oğlu da uğraşmak istemiyor
3) 2. halam, isviçre’de. satmak istiyor.

biz annemle, babamın vefatından sonra kimse satmakla uğraşmayacağı için arsayı üzerimize almadık. mirasçı olarak e-devlette gözüküyoruz ama üzerimizde değil arsa. lakin büyükhala aynı fikirde değil. hatta sahibinden’e ilan bile açılmış :) ve epey ucuza satmaya çalışıyor emlakçı aracılığıyla.

arsada parselizasyon yok. sadece ana parseldeki 50 dönüm araziye ait hisselerin paylaşımı için "rıza-i taksim" belgesi var. 3 kardeş (babam ve 2 kız kardeşi) bu 50 dönümüm 15 dönümüne mirasçı. ana parseldeki toprakların hemen hemen hepsi başkalarına satılmış durumda.

bu arsayı üzerimize almakla uğraşmalı mıyız? herhangi bir durumda mirasçı oldugumuzu göstermek hukuken yeterli olur mu?

 

madem 50 dönüm parselde, siz akrabalarınız ile birlikte sadece 15 dönümüne sahipsiniz; paylı mülkiyet yapılmadı ise (yani mirasçıların kendi isimlerine ait tapuları) onu yaptırın ve isteyen satsın, isteyen saklasın. toplu hareket etmeye çalışıp, bunu öyle büyük bir problem haline getirmeyin.

malheiros

Üzerinize almamayı neden istiyorsunuz vergi çıkacak falan diye mi?

Bu devlet rezerv alan adı altında arsalara el koyuyor, ekilmeyen tarlalara el koymayı planlıyor, haklarımız törpüleniyor. Sizin yerinizde olsam ilerisi için problem yaratabilecek hiçbir konu bırakmazdım.

montreal

alsanıza yav arsayı?

jelly bear

Evet intikal yapmanız lazım, geciktirmeniz gelecekte ihtiyaç anında veya bir konu olduğunda işleri zora sokar, kendi ailem de böyle almadığı yerler için sonrasında farklı durumlarda gereksiz uğraşlara girmek zorunda kaldı çok, zor bir şeyi de yok intikalin, vergi beyannamesi ve web tapudan intikal başvurusu yapacaksınız

atom karincanin torunu

üzerimize almama sebebimiz diğer mirasçılardan birinin yüksek derece alzheimer olması, diğerinin isviçre’de yaşaması. lakin gözüken o ki uğraşıp almamız bizim için daha faydalı olacak.

green eyed penguin

satmaya çalışan varsa zaten hemen bölüştürerek alın herkesin yeri belli olsun, 2 gün sonra mafyavari bir adam alıp tüm arsaya çökerse üzülmeyin, bunlar yaşanan şeyler.
köyde değersiz bir arsaya bile çöken vasıfsız insan ile uğraşamıyorsun.

eja

Babanin mirascisi amca hala olmaz ki. Babanin cocuklari ve es olur. Bu miras babadan degil dededen mi babaya gecmis?

robert bosch

Isin teknik kismi bir yana kanunen size (annenize ve size) ait olan bir arsayi bir baskasi satmaya kalksa, internete ilan verse oncelikle karsisina cikar hayirdir kimin malini satiyorsun diye sorardim.

turkuaz

arsayı üstüne almıyorsun madem halanda senin yerine satar ugrasır durursun ondan sonra al alabilirsen.

sizofren06

sandığınız kadar uğraştırıcı bir olay değil ya intikal. vergisini ödeyip tapuda adınıza yazdıracaksınız.

turuncu tonlarda
1

mobil görünümden çık