[ask]
(6) 

psikolog seçimi

gloomy #1592924
Psikoloğunuzu nasıl seçiyorsunuz/seçtiniz?
Size uygun olup olmadığını, mesleğinde iyi mi kötü mü olduğunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Hangi kriterlere bakıyorsunuz?


 

soruşturarak memnun kalanlardan öğrenmeye çalışıyorum

yaş ve üni seçilebilir

ama size uygun olup olmadığını terapi yapmadan bilemezsiniz bazen ilk seansta da belli olmaz ilk seansın çoğu tanıma/tanıtma/tanışma ile geçer

jülsezar

- klinik psikoloji yüksek lisansı var mı diye bakıyorum. özetle eğitim hayatı
- sosyal medya hesaplarına bakılabilir ama yanıltıcı olabiliyor. örn. bazen bi danışan terapistle ilgili facia paylaşımlar yapabiliyor ama terapistin, varsa, bağlı olduğu bi topluluk/dernek vs tam aksi bir açıklama da yapabiliyor.
- yakın çevrenin, yakın çevresinde soruşturma da işlevsel olabiliyor. " senin yakın arkadaşınsa görmem etik olmaz ama falanca kişiyi tavsiye ederim " türü bi sürecim olmuştu benim, etkiliydi.

hep yorgunum

Yas, egitim, birilerinin memnun kalmasi gibi seylere bakabilirsin. Ben bunlarin hepsine baktim ama is terapiye baslayinca zihninde sekilleniyor nasil birine gittigin.

Ama su ara klinik psikoloji uzerindeyim ben de. Sanirim o kriteri de eklicem yeni arayisima.

Kittie

Yaş demeniz ilgimi çekti. Neden yaş?

gloomy

Ön koşulum psikoloji lisansı mezunu olması (rehberlik bölümü mezunları vb de farklı ünvanlarla terapi verebiliyor), klinik psikolog olması, belirli konularda uzmanlaşmış olması, sosyal medyasında kendisini kanaat önderi sanan paylaşımlar yerine mesleki, fikir verici paylaşımlar yapması, seanslar esnasında not alması/konu takibi ve akışını kaçırmaması, öne çıkan uzmanlaştığı alanlar olması gibi gibi.

Yaş da önemli benim için, bu muhtemelen bir ön kabul ve hatalı da olabilir ama benden genç birini tercih etmiyorum, anlayamayacağını düşünüyorum.

Cinsiyet konusunda nötrüm.

Phoebe

kendisinin terapi, süpervizyon alıyor olması

bir soru sorcam
1

mobil görünümden çık