arkadaşlar 2 hafta önce babamı kaybettim. şimdi arkasından resmi işlemleri hallediyorum.

biliyorsunuz veraset ve intikal beyannamesi vermem gerekiyor. tek varis benim. beyanname doldurmak, vermek konusunda sıkıntı yok, meslek gereği aşina olduğum işler.

gayrimenkuller için rayiç bedel öğrenip yazdım. lakin babamın bir de banka hesabı var, emekli maaşı oraya yatıyor, otomatik ödemeler oradan ödeniyor. uzun süredir kendi kullanamaz durumda olduğu için zaten hesabın kontrolü bendeydi. yani uygulama da bende kurulu, şifre telefonu da benimki, kartı da bende. zamanında o şekilde ayarlamıştı babam, benim gözüm görmüyor, ödemeleri falan sen hallet diye. ben de her ay girip otomatik ödemeleri kontrol ediyordum, bakımevinin ödemesini yapıyordum, kalanını da çekip ihtiyaçlar için kullanıyordum.

şimdi zaten bütün kontrol bende. vefattan sonra doğal olarak emekli maaşı yatmadı. bakımevi ödemesi de yok. otomatik ödemeleri de kendi hesabıma aldım. hesapta 100 lira gibi bir tutar kaldı. bu arada hala uygulamadan girip kullanabiliyorum ama ben otomatik ödemeleri iptal etmek dışında herhangi bir işlem yapmadım.

şimdi ben bu hesabı kullanmayacağım. hiç beyan etmesem, öylece bıraksam ne olur? çünkü beyan etmek için şubeye gitmem, veraset ilamını verip hesap detaylarını ıslak imzalı olarak almam, o 100 lira oln hesabı beyan edip borcu yoktur yazısını aldıktan sonra tekrar şubeye gidip hesabı üstüme almam ve kapatmam lazım.

sadece kapatmak için bununla uğraşmak yerine hiç dokunmasam, durduğu yerde dursa ne olur?

 

içinde para yoksa beyan etmene gerek yok sorun olmaz.

allah rahmet eylesin

jelly bear

bankaya gidip veraset ilamını verince direk kapatıyorlar. para varsa alırsınız, borç varsa bilgisini verirler. vefat sonrası bu işler çok zor geliyor insana, bilirim. başınız sağolsun. allah güç versin.

hsmbnl

Öncelikle başınız sağolsun.

Bence kapatın, eğer hesaba tanımlı ek bir ücretli ürün varsa (bankalar bu tip şeyleri kilitlemeyi çok severler) ileride bir de onun bedeliyle uğraşmayın derim.

Islak imzalı hesap bilgisini almak için ilgili şubeye gitmek zorunda değilsiniz, herhangi bir şubeden hesap bilgilerini alabilirsiniz.

10551037
1

mobil görünümden çık