Merhaba Arkadaşlar;
Annem bir siteye yeni taşındı. Alt kat komşusu “banyonuz su sızdırıyor, bir tesisatçı çağırın” diye gece 23:30’da kapısını çalmış. Annem de, banyosunda en ufak bir ıslaklık bile olmadığını söylemiş. Onlar da, “belki mutfaktan banyoya geliyordur, ev sahibinize söyleyin, tesisatçı ve sıva ücretini karşılasın.” demişler. Yönetime haber verelim dendiğinde de “bu konuda yönetim ne yapsın ki?” diye itiraz etmişler.
Şimdi;
1- Annemde en ufak bir sorun yokken, neden tesisatçı çağırsın? Tesisatçıyı aşağı kattakinin çağırması gerekmez mi?
2- Belki de sorun yan dairede veya yağmur giderlerinde vs? Niye ev sahibini işin içine hemen sokuyoruz?
3- bu durumda yönetimin devreye girmesi gerekmez mi?

Başına daha önce böyle bir olay gelmiş olan var mı? Nasıl bir yol izleyelim?

 

1. Banyo tavan akıntısı üst katın sorumluluğundadır.
2. Aşağı inip bakın. Yağmur oluğuyla ne alakası olduğunu kontrol edin.
3. Gerekmez. Çünkü konunun ortak kullanım alanıyla alakası yok.

Mirket

su uygun bulduğu yerden sızar, sorun sizin dairede olmayabilir üst katta başka daireden geliyor bile olabilir ama sizden de olabilir...bu sebeple bakılması lazım.

Ben alt kattaki o kişi olmuştum. Üsttekiler bizde bişey yok dediler, ama onların vanasını kapatınca durduğunu görmüştük.(bizim mutfak tavanı şıp şıp damlıyordu, açıp kapatınca da hemen etki etmez 3-5 saat içinde etkisini görüyorduk) Onların yerleri kırıldı, mutfak değil de yanda yatak odasından geçen bi boru varmış bir şekilde çatlamış, oradan aktığı ortaya çıkmıştı. Onlar boyacı ayarladılar bizim tavanı da boyatıp hallettirdiler.

bu arada anneniz yeni taşınmış, bir süredir kullanılmayan bir daire şimdi kullanılmaya başlayınca aktıysa sorunun size olma olasılığı yüksek işte. Kiradaysanız ev sahibine haber verin siz de.

edit: yönetim şöyle yardımcı olabilir, o daireleri bilen/yapan sitenin tesisatçısı falan varsa daha önce benzer şeyler görmüştür yaşamıştır. Tespit kolay olur.

nhk ni youkosu

komşunuz haklı. banyonuzda ıslaklık olmayabilir. ama banyo tesisatınızda sıva altı borularda sızıntı olabilir.neticede sizden alt kata sızıyor. yönetim bu konularla ilgilenmez. binanın ortak tesisatı degil. sorun sizin tesisatınız.
onun dışında kırmadan bir aletle su kaçagının yerini nokta atışı bulan tesisatcılar var.

limonlu eksi

Komşunuz haklı sadece sizin daireden sızdığına emin olmak için inip görün nereden geliyor olabilir diye

basond

yanlış bir saatte kapıya gelmiş olabilir ama akıntı o saatte başladıysa yapacak birşey yok. ev sahibini neden işin içine sokmamak istiyorsunuz ki veya sorun neden sizde değil? soruları garip karşıladığımı belirtmek isterim.

yapmanız gereken ev sahibini arayıp konuyu bildirmek kendisinin bir usta getirip getirmeyeceğini sormak getirmeyecekse kendiniz yaptırıp kiradan düşeceğinizi bildirmek, tabiki faturaları ibraz ederek

eja

Ev ile ilgili sikintilar ev sahibinin sorumlulugundadir. Aynisi bizde de oldu. Sigorta halletti.

Kahvedesu

Kiraci olmak bu gibi durumlarda ev sahibi olmaktan cok daha guzel. Ustte yazilmis.Ev sahibine yazacaksiniz ve o gerekli kisileri yonlendirecek.Yonlendirmede tembellik yaparsa siz bulup kiradan duseceksiniz.

turkuaz
1

mobil görünümden çık