Diyelim ki bir ev alıyoruz ve bu evi emlakçı gezdiriyor. Sorun yok.
Anlaşıyorsunuz ve evi almaya karar veriyorsunuz. Tapu devri yapılıyor.
Sonra anahtarı alıp eve gidiyorsunuz ki anahtar açmıyor :)
Kapıyı çalıyorsunuz içeride birisi var ve kapıyı açıyor. Size kira kontratını
gösteriyor.

Bu aşamada ihtar çekiyorsunuz, ihtiyaç belirtiyorsunuz vs. Yani davalık oluyorsunuz ve satın aldığınız mülkü kullanamıyorsunuz. Bu arada sizden para kopartılmaya çalışılır muhtemelen.
Ya da ihtar süresi içinde ortaya çıkmayan, sonrasında bir anda ortaya çıkan bir kontrat olursa ne olacak?

Benzer bir satın alma arefesindeyiz ve böyle bir ihtimali öngörüyorum.

 

Satıcıyla noter tastikli bir satış sözleşmesi imzalayın. Hatta emlakçıyı da dahil edin. Gayrimülkün kiralanmamış olduğu satıcı tarafından beyan edilmiştir. Satış anı ve sonrası evin kiralanmış olduğuna dair bir kontrat ortaya çıkması durumunda satıcı ve emlak danışmanı müştereken, konut boşalana kadar alıcının tüm masraflarını karşılayacak ve .... tl tazminat ödeyecektir. diye bir madde de koyun.

Bu sözleşmeye, kaporayı, cayma parasını, emlakçı komisyonunu, alım satım vergilerinin kimin tarafından ödeneceğini falan her şeyi yazın.

Emlakçının imzalattığı o her maddesi kendine yontuk sözleşmeye itibar etmeyin.

Mirket

evi biz gezerken hiç eşya yok mu :)?

jülsezar

evi gezerken o evde birinin yaşıyor olduğunu anlamıyor muyuz? emlakçı kiracı oturan eve kimse yokken anahtarla girip müşteri mi gezdiriyor?

yoksa ev gezerken boş, siz karar verip satın alıp tapu devri yapana kadar başkasına da kiraya mı vermiş, anahtarı falan değiştirmiş o arada?

"aynısı" diyip başka örnek daire falan mı gezdiriyor?

kibritsuyu

Cevaplar için teşekkürler. Evi gezerken eşya var ancak yazlık tarzı kullanılıyor ve 1-2 kişinin yaşayacağı şekilde dekore edilmiş. Eşyaları da bir kısım hibe bir kısım ücret mukabili devretmeye gönüllüler.
Evde kiracı yaşayan şeklinde kastetmemiştim aslında. Eksik bırakmışım. Evde eşya var ve kira kontratını geçmişe dönük düzenleyebilirler. Sonra çıkıp, biz kiracısıyız zaten kirası da 5000 TL diyebilirler. Daha kötüsü başkasına tekrar kiralayabilirler. Bir sürü şeytanlık var bu işte.
Aynısı deyip başka daire gösterilmedi ondan eminiz çünkü spk lisanslı ekspertiz yaptırdık, tüm belediye kayıtları, numarataj, yetkili merci olumsuz karara rastlanmamış, gösterilen daire ile tapu uyuşuyor.

o kadar da degil aga
1

mobil görünümden çık