Selamlar, yazdan beri evimde sürekli gördüğüm bir böcekle mücadele ediyorum ve bir türlü kurtulamıyorum. Bu böcek susama benziyor ve "susam böceği" olarak geçiyormuş. İlk karşılaştığımda dışarıda tuttuğum baharat ve bakliyatlarımı kontrol edip böcekli olanları attım, sağlam olanları ise buzdolabında saklamaya başladım. Evi ve dolapları temizledim, hamam böceği gibi böcekler için kullanılan ilaçlardan da kullandım ama hâlâ sürekli her yerde varlar. Bir de pis pis uçuyorlar. Bu böceklerden nasıl kurtulabilirim? Var mıdır bir çaresi, arkadaşlar? İlaçlamayı son olarak düşünmek istiyorum çok çaresiz kalırsam..




 

Çekmece arkasına falan dökülmüş bakliyat, hububat, baharat olmadığından emin miyiz?

Mirket

dip köşe temizlik* özellikle sirkeli su ile dolap içlerini silip bir süre gözlemleyin bence devam ediyor mu diye. bakliyatların içine defne yaprağı koyabilirsiniz bu arada.

tuborg yesili

Her yere baktığınızdan emin olmalısınız. Bende de böyle bir sorun olmuştu, kışlık kurutmalık sebzelerden çıktığını anlayınca bitti hepsi.

Amaranta ursula

Aynısı oldu bana. Kuru bakliyatlardan birinden olduğunu anladım. Tüm bakliyatlara tek tek baktım ve kaynağını buldum. Temizleyip çöpe atınca hepsi gidiyor. Dolapları da temizlemek önemli.

kedidir o kedi

Un paketlerimde olmuştu komple açılmamış paketleri bile attım çünkü paket içine de giriyormuş bir şekilde, hepsini atıp temizleyince böcek kalmadı.

titanic kemancısı

Suyun içine bor oksit atın karıştırıp heryeri silin.

Murat1407

kafan cok bozulursa saglam bı ılaclama ekıbıyle gorus dekı ev susam sokagına dondu bılader var mı cozum. neyse gelsınler bassınlar ılacı rahatla.

Zetnikov
1

mobil görünümden çık