Merhaba sevgili dostlar. Aranızda hukukçu arkadaşlar varsa beni teknik anlamda daha iyi bilgi besleyebilecektir diye düşünüyorum Şöyle ki:

Içerisinde borçlu olarak bulunduğum bir icra takip dosyası var ve zaman zaman dosyaya gelen evrak aynı gün yarım saat içerisinde eklenirken mahkemeden gelen müzekkere veya tebligatlar birkaç gün sonra eklenebiliy. Burada sanıyorum bir onay döngüsü var ve icra müdürünün ya da katibin keyfi bekleniyor. Sorun şu ki o dosyaya zamanı gecikmeden girmesi gereken bir talep yazısı günlerdir girmediği için ben mağdur durumdayım. Sorumlu olan icra müdürünün/memurunun ismini cismini göremiyorum. Memur onay vermemek (ve sürüncemede bırakmak) düşüncesinde olduğuna eminim çünkü eklediğinde mahkeme tarafından yaptıkları yanlış icra dairesine bildirilmiş olacak. Diyelim ki ilgili memur onay vermedi: Dosyaya otomatik olarak bu tebligat ya da müzekkere evrağı giremeyecek mi? Belli bir zaman aşımı süresinde mi girecek? UYAP arka planında daha detay bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi?


 

icra müdürlerinin bir işi ne kadar sürede yapacağına ilişkin kanunda doğrudan bir süre belirlenmemiştir. Ancak İcra İflas Kanunu madde 61/1 uyarınca "Ödeme emri borçluya takip talebinden itibaren nihayet 3 gün içinde tebliğe gönderilir" gereğince icra müdürünün bir işi yapma süresi kıyasen 3 gün olarak uygulanıyor.

bir evrak yüklenmesi ya da mahkemeden gelen bir müzekkerenin işleme geçmesi, icra müdürü ya da yetkili memurun keyfine bağlı açıkçası.

memurun ya da müdürün dosyayı sürüncemede bırakmak istediği düşüncesinde değilim. mahkeme kararının icra müdürünün kararını yanlış bulması çok çok normal bir durum. her gün 100 lerce mahkeme kararı alıyorlardır. yani müdür ben yanlış yapmışım biraz bekleteyim demez, karar verdiği dosyayı hatırlamaz bile.

fiziki olarak gitmek en iyisidir. sistemden talep gönderilip de yapılmaması çok normal bir durumdur.

icra müdürüne iş yaptırmak da bir iştir.

gottacatchemall
1

mobil görünümden çık