Diyelim ki İngilizce konuşma becerilerinizi geliştirmek için birebir ders alıyorsunuz. Hoca önce sizi tanıyor, seviyenizi ölçüyor, hobilerinizi, mesleğinizi, hayallerinizi, ilgi alanlarınızı, hedeflerinizi analiz ederek her ders size özel sunum hazırlıyor.

Bu sunum kısa yazılardan ve her sayfada bol görseller içeriyor.

- İlk aşamada selamlaşma, havadan sudan, kişinin kendi gündemiyle ilgili sohbet.
- İkinci aşamada konuşacakları konu/makale hakkında keyword'ler, telaffuz detayları, tanım ve örnekler (gerekirse öğrenciye farklı bağlamlarda örnek cümle kurduruluyor)
- Üçüncü aşamada konu/makale okunuyor. Burada uzun yazılar yok, hep görseller kullanılıyor, kimi zaman esprili grafikler de ekleniyor. Hoca yazıyı dümdüz okumuyor, anlatırken bir yandan alakalı sorular sorup öğrenciyi konuşturuyor.
- Dördüncü aşamada konuyla ilgili tartışma soruları soruluyor. Beyin fırtınası yapılıyor, hoca öğrenciyi olabildiğince düşünmeye ve konuşmaya teşvik ediyor.
- Beşinci aşamada "further questions" olarak direkt olarak konuyla alakalı olmasa da, öğrencinin kendi hayatıyla ilgili, konuya veya gündeme dokunacak sorular sorulup tartışılması sağlanıyor.

Bu ders ortalama 60 dakika sürüyor.

Sizce bu speaking dersi iyi mi? Eleştirel yaklaşabilir misiniz, neler geliştirilebilir, neler değiştirilebilir?

Çok teşekkürler.

 

Dinleme ve kavrama becerileri için ilgi alanına göre max 5 dakikalık bir video izleyip üstüne tartışılabilir.

anon1m

Matematik sorusu sorup atomumu parcaliyorsun bu ne boyle

Alti ustu konusucaksin sal kendini

Zetnikov

@Zetnikov, üzgünüm ama insanlar sokaktan çevirdiği biriyle ders yapmak istemiyor. Alanında akademik geçmişi olan, belli metot ve teknikleri kullanan insanlarla çalışmak istiyor. Bu sistem de atom parçalamıyor, gayet basit bir ders planı.

dejame
1

mobil görünümden çık