Dis hatlar ucuslarda gatelerdeki guvenlik aramalari neden bu kadar abartili? Su tum yolculari siraya sokmali, ust aramali, canta karistirmali, swab surmeli surecten bahsediyorum. Bunu ulkeler tum ucuslarina yaptiriyor mu yoksa rasgele mi? Bir de Turkiye'deki her havalimani bu kadar yapmiyor sanirim, dogru mu?




 

İstanbul havalimanı yolcu kapasitesi çok fazla, ayrıca ülke bazında daha önceden terör saldırısı vukuatımız oldu yani vukuatlı bir ülkeyiz. Avrupa’da nispeten daha az yolcu kapasitesine sahip ülkelerde tek kapı arama oluyor, ama bizimki kadar kalabalık değil o havalimanları. Tek kapı geçişlerde de ötenlerde üst araması yapılıyor, hatta ayakkabı da çıkartılıyor.

titanic kemancısı

abd ve ingiltere uçuşlarında ekstra bir arama oluyor gate'de. genelde eu uçuşlarında olmuyor ya da yapıyorlarsa rastgele veya şüphe üzerine yapıyorlardır ben hiç denk gelmedim yakın zamanda Schengen bölgesi için.

awlmi

abartili oldugunu dusunmuyorum, guvenlik konusunda vukuatli bir ulkeyiz. kalabalik ulkelerde de 2 defa kontrol oluyor, ornegin hindistan'da ilk kontrolde yani daha havaalani binasina girerken boarding pass'e bakiliyor, olmayan iceri alinmiyor bildigim kadariyla, benim deneyimim boyleydi. bunu bana arkadasim orada aileler cok buyuk oldugu icin yolculamaya da onlarca kisi beraber geldigi icin, bunu onlemek adina yaptiklarini soylemisti. yani ailenizle kapida vedalasip giriyorsunuz.

kassiopeia

Beni tek uyuz eden sivi mevzusu

Zetnikov

ilk girişte güvenlik olması tamamen Türkiye ile ilgili bişey. Ortadaki güvenlik uçakların güvenliği ile ilgili her yerde olan bişey genel havalimanı kuralı.

Fakaaat senin dediğin üçüncü güvenliği (kapıda) ben sadece İngiltere uçuşunda yaşıyorum. ABD ve Kanada için de varmış galiba. Fakat onda bile random galiba çünkü birkaç kez açtırıp bakıp bir şey sürüp makineye soktular. Birkaç kere yapmadılar :) Neye göre? bilmiyorum. Fakat bir kere görevliler kendi aralarında konuşurken "bagajlı herkesi aramaya gönderiyor abi yeaaa" demişti biri. Yani elinde büyük çanta olanları mı ayırıyorlar veya bir kota mı var bilmiyorum. Kota da olabilir çünkü birkaç kez sıranın arkalarında olduğumda direkt geç dediler. En başta gidince gelen herkese bi baktılar. Gibi gibi. Fakat bu son güvenliği ülkeler (UK, USA vs.) istiyor herhalde.

edit: İngiltere tüm uçuşlarında yaptırıyor bu net. Sabiha'dan gittiğimde de Gözen değil başka şirket (galiba Pegasus'un kendi çalışanıydı) yapmıştı.

nhk ni youkosu

- Bahsettiğiniz üçüncü güvenlik (gate'de olan) bana hiç denk gelmedi.

- Hem sıvıyı hem bilgisayarları tespit edebilen X-Ray'lar var ayrıca. Youtube denk gelmiştim. Adam diyordu böyle bir şey var, en uça gidin diye. İlk uçuşumda güvenlik yoğunluğu azaltmak için o tür X-Ray'lara yönlendirmişti. 5 kişi filan aradan rahatlıkla geçmiştik. Ama ilk giriş miydi hatırlamıyorum ://


- Yalnız İstanbul'daki Çipli Pasaport'dan geçiş durumunun gözünü seveyim ya. Çat çat 10 saniye sürüyor sürmüyor. Akarı yok kokarı yok.

put it in your appropriate place
1

mobil görünümden çık