[q]
(2) 

referans sorusu

owaki #1592834
yeni mezunum.
2022de iki yerde staj yaptım, 2024te mezun olup birkaç yeni mezun programına başvuru yaptım. İki programda da bayağı ilerledim ve ikisi de ikişer referans araması istedi. 2022deki staj yöneticilerimin bilgilerini ilettim, sağolsunlar konuştular.

Şuan o programlardan biri kapsamında bi yerde çalışmaya başladım, işimden memnunum ama emekli olana kadar kazık çakmak gibi bir niyetim yok, yani belki emekli olana kadar burada çalışırım belli olmaz bu işler ama başka bi yere geçebilecek olma düşüncesi daha stressiz hissettiriyor, bu yüzden ilerleyen yıllarda veya belki yakın gelecekte başka bi işe başvurabilirim en azından teoride.

X şirketine başvursam, yine ref isteyecekler.

Birkaç yıl önce staj yaptım diye üçüncü dördüncü kez şu ikcı ile konuşur musun demeye utanırım staj zamanından kalma yöneticilerime. onlar da bıkmış olabilir, veya x şirketi staj yöneticin olmaz artık diyebilir.

Mevcut şirketimdeki yöneticime, ben x şirketine başvuracağım referans olarak seni yazsam olur mu da diyemem. Mevcut işi sallamadığımı vs düşünür ağzımızın tadı kaçmasın.

Nedir bu işin oluru?
Akademik ref olabilecek bir kişi var ama çalıştığın yerlerden diye belirtiyorlar

 

Genelde referans yakın zamanda çalıştığın birinden ya da senin alanında prestijli birinden alınır. Mesela 3 yıl sonra hala staj tecrübesinden referans vermek garip kaçar. Genelde mevcut şirkette birilikte çalıştığın ama diğer yandan çıkarların çatışmayacak biri olabilir ya da yöneticin olup başka bir şirkete giden biri olabilir. Dediğin gibi mevcut yöneticinden referans istemek belli istisnai durumlar haricinde saçma.

salihdt

mevcut şirketinizde yönetici referans vermek imkansıza yakın. ya ayrılan bir yöneticinizden ya da bir iş ortağınızdan rica edebilirsiniz. ya da mevcut şirkette güvendiğiniz peerlarınızdan birini verebilirsiniz. ikcılar ilk iş yeriniz olduğunu bilirse ve güzelce açıklarsanız bir problem yapmazlar genelde.

awlmi
1

mobil görünümden çık