Birkaç ay önce kredi çekerek satın aldığım kripto para borsasında yaptığım yanlış işlemler yüzünden batmıştım. Marjin yani kaldıraçlı oynamadım, spotta battım. Nasıl battın derseniz aldığım coinin sahibi tüm malı aşağı çekince satamadım.

Önceki duyurularımda hatırlayan vardır. Neyse olan oldu. Bana yaklaşık 300 bin liraya mâl olmuştu. Battığımdan beri çok şükür yeni para hiç sokmadım. Kumar/Kripto Para alışkanlığımı tarihe gömdüm.

Sormak istediğim başka bir şey var.

Kumar ya da Kripto Borsasında işlem yaparken bir büyüye kapılıyorsunuz. Gelecekte çok zengin olacağınızı, ekonomik bağımsızlığınıza inanarak mutlu oluyorsunuz. Hatta bu hayale kendinizi inandırıyorsunuz.

Ben 8/5 işimi yaparak ekonomik bağımsızlığını kazanamayacağımı biliyorum. Fakat kendimi artık rüyadan uyandırmak istiyorum. Çok zengin olamayacağım. İşimi bırakıp satın aldığım mülklerle

Kendimi bu rüyadan nasıl uyandıracağım ?

Bu gerçekle nasıl yüzleşeceğim ?

Borsaya hiç girmesem bu hayale alışmayacak ve kendimi bu kadar yıpratmayacaktım. Umarım anlatabilmişimdir.

 

Hocam uyanmışsın işte daha nasıl uyanacaksın, bunun bir tık ilerisi alnında üçüncü gözün çıkması şeklinde bir uyanış olur zaten.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Abi ilk duyurunu da okudum, bence bir tık yardım alsan iyi olur çünkü böyle zengin olmamakla yuzlesmek falan yani eğer zengin olmayan herkes senin durumunda olsaydi milyonlarca psikolog ihtiyacı olurdu, burada çoğumuz zengin değiliz ama senin kadar düşünmüyoruz, bak kac zaman sonra aynı soruyu sormuşsun.

Kendini böyle sürekli loop halde bu dusuncelerde bulmaktansa git psikiloga. Vallaha giden birkaç arkadaşım var başka konulardan, herkes çok daha mutlu. Sen de git.

logisticsmanager

amacın direk parayı bulup zengin olmak olmamalı. kademe kademe gitmelisin. batmışsın ama bu olay en azından durumun farkına varmanı sağlamış.

zengin olma hayalinden yine vazgeçme. işinden gelen para ile borçlarını öde ama alternatif gelir getirecek işler de yapmaya çalış. paket teslimatı olur, pazarda veya online da birşeyler satmak olur. saatlik veya ekstra işler oluyor, davetlerde garsonluk vs.

ek gelirlerin maaşına yaklaştığında artık işini bırakabilirsin. bu sırada pek çok sektörü ve ticaret yapmayı öğrenmiş olursun.

burada ana nokta vazgeçmemek. yaşın da genç anladığım kadarıyla. gençliğini ve dinamizmini kullan bu sürede. mutlaka çıkış noktasını bulacaksın.

walter white kilikli

8/5 işin ile neden ekonomik bağımsız olamıyorsun? asgari ücretle mi çalışıyorsun?

zengin olmak mutluluk yada huzur getirmiyor, sorumluluk getiriyor. anladığım kadarı ile de çok para kazanayım, (borsa, kumar, kripto vb.) ama bir sorumluluğum olmasın istiyorsun, o kısmı biraz sıkıntılı.

sorumluluk ile ilgili kısmı çözersen geri kalanı da çözülür diye düşünüyorum.

kriptodan, borsadan vs. zengin olanları say desem hepsini sayabilirsin, iş kurarak, işletme açarak zengin olanları say desem hepsini saymaya ömrün yetmez.

zengin olmanın da kötü bir yanı yok ancak senin istediğin yöntemlerle zenginliğin sana faydası olmaz, bir sürü insan biter etrafında birden "nasılsa oturduğun yerden kazanıyorsun, bi 10 bin ateşlesen ölürmüsün" diye, seninde işine gelir, hoşuna gider ihtiyac duyulmak, aranmak, bir yerlere davet edilmek pohpohlanmak vs. vere vere bitirirsin.

iş kurarak zengin olmayı dene birde.

selam

Öncelikle kısa yoldan zengin olmak çoğu zaman şans işidir. 0.00001 sentten yüz bin lira yatırım yapıp bunu 1000 kat değerlenince satıp çıkmak tarzı hikayeler milyonda bir yaşanır. Kripto gibi volatil piyasalarda sürekli al/sat yaparak da zengin olmak gerçekçi bir strateji değil. Evet bunu yapan, bundan para kazanan insanlar da vardır ama kaç tane?

Matematik basit: Uzun vadede yüksek oranlı bir riski tekrar tekrar alırsan kaybedersin. Kumar'ın da temelinde bu vardır.

Anlaşılması gereken şu, zenginlik mutluluğun önşartı değil. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki insanların kendi yaşam döngülerini sağlayacak, onlara belli bir güvence sağlayacak kadar gelirleri olduktan sonra (Ki bu da ülkeden ülkeye değişen ama astronomik olmayan, orta ve orta üst gelirli ailelerin ulaşabileceği bir tutar) fazladan kazanılan paranın mutluluğa etkisi düşük. Nedeni de basit; bir tane vücudun var, zaman senin için de herkesle aynı hızda akıyor, kapladığın yer ve hayattan alabileceğin fiziksel haz belli.

Diğer yandan her sabah erkenden kalkıp işe gitmek; ama kendi işinde ama başkası için ve 8-9 saat çalışmak tabi ki dünyanın en eğlenceli şeyi değil ancak bunu bu kadar küçümsemenin de anlamı yok. Bütün canlılar varlıklarını sürdürmek için belli bir çaba sarfediyor; ormandaki vahşi hayvan da, üstüne basıp geçtiğin çimen de belli bir efor sarfederek hayatına devam edebiliyor. Zamanın başından beri böyle ve belli ki en azından uzunca bir süre daha böyle gidecek.

salihdt

bilesik faiz, duzenli tasarruf, etf, yatirim fonu ve arsa almak gibi konulari arastir, kafana uyana yardir. 10-20 sene sonra en azindan rahat edersin, belki daha fazla tatile gidersin, belki 1 ev parasi cikar, belki de ekonomik bagimsizligini kazanirsin. gunu de yasamayi ve 2-3 de bikmayacagin hobi bulsan iyi olur. yuzmek olur, spor olur, kutu oyunlari olur, konser-festival olur. bas.

baldur2
1

mobil görünümden çık