az önce ekşi'de yazdım. tarihin en büyük kasırgalarından biri olacağı söyleniyor. ventusky'dan bakıyorum, en kuvvetli yerde bile hızı şu an 100km/sa civarı ki bu cat 1. fırtınanın bir tık üstü yani, abd bundan daha yıkıcı onlarca kasırga görmüştür.

karaya yaklaştıkça gücünün artacağı mı varsayılıyor, ondan mı yapılıyor bu değerlendirme? işe hakim birisi aydınlatabilir mi?


 

Kasırganın kategorisinin sadece rüzgar hızı üstüne olması tartışmalı bir konu. Bikaç gün önce nytde öyle bir makale vardı. Sel, taşkınlar en büyük hasarı veriyor ama biz haberlerde sadece rüzgarı konuşuyoruz diyorlardı . Çok fazla etken, değişken dinamik var. hasara göre düşünürsen zaten her şey olup bittikten sonra kesin kategoriyi belirleyebilirsin. Şu an bayağı önlem alınmış durumda hasar beklentisi yüksek evet.

sibertenik

Twitterda takip ettiğim biri var Miami'de yaşıyor yanlış bilmiyorsam, an an haberleri paylaşıp duruyor da mesela Tampa şehri baya etkilenecek, Buccaneers takımı muhtemelen bu sezon başka yerde oynamak zorunda kalacak, Orlando'yu vurma ihtimali de var Magic de yer değiştirebilir sezon sonuna kadar tarzı haberler vardı. Diğer haberler daha subjektif de bunlar net bir tahmin olduğu için belirttim spor da takip eden biri olarak kafanda canlandırması açısından.

nundu
1

mobil görünümden çık