Er kişiyim. Eşimle farklı yerlerde çalışiyor olsak da benzer bir iş yapıyoruz.
Çalıştığım yer zamanında her sene personeli eğitime gönderirdi. Sahil yerlerine gidilir biraz program biraz tatil havasında giderdi. Bu programlara bazen eşli bazen eşsiz katılım olurdu. Eşim bu programları duyunca gidemezsin asla, ne işin varmış, makara kikiri orda kızlarla beyefendi eğitime gidiyormuş olmaz öyle iş diye zindan etmişti zamanında.

Şimdi tam tersi bir durumdayız. Program varmış gitmek istiyor:) İntikam soğuk yenen bir yemek derlerdi inanmazdım. Elime düştü, yalvarıyor. Hayır diyorum. Göndermeyeceğim de. Fakat asla içime sinmiyor. Yani esasında böyle bir adam değilim. Bana sorarsanız çıksın gitsin, gezsin dolaşsın yesin içsin benim hoşuma gider eşimin yeni yerler görmesi, mutlu olması. Fakat gel gör ki bana böyle yapınca şimdi ben de inadına yapıyorum. İzin vereyim gitsin, iki gün sonra aynı şey benim başıma gelsin yine cizzlar.

Siz ne diyorsunuz bu işe.

 

izin verdiğiniz durumda bile sonrasında size gidemezsiniz diyorsa/diyebilecekse ben olsam hayatta izin vermem. sadece intikam olarak düşünmezdim ben. o ortamlarda makara kikiri muhabbetini yapacak kişilerden biri de kendisi sonuçta. bilmem anlatabildim mi?

bravoteam

kişi kendinden bilir işi

oekuklu

gönder gitsin, eşler arası böyle durumları intikam muhabbetine çevirmeye gerek yok hem sonraki zamanlar için elin güçlenir

mysql34

gondermezdim. bu firsat ayagina bir kere gelir. hayat musterekse al sana musterek olma firsati. iliskilerde denge olmali.

buenosdias

hanım yoksa özgürsün gitsin gezsin sen de git gez.

mikahakkinen

Sırf bu nedenle diyorsan çok gereksiz ve insanların hevesini kursağında bıraktığın ve muhtemelen uzun süre unutulmayacak ve karşılığını bir şekilde alacağın bir hamle olur, ha sen şimdi "benim de hevesim kursağımda kaldı" dersen sen de haklısın ama sıkıntı çıkarmazsan bence daha büyük bir saygı görürsün ki eşin gözünde böyle bir konumda olmak bence daha değerli. Seni tenzih ederim genel olarak söylüyorum, eşler arasında böyle "intikam alayım, intikam al" gibi şeyler çok gereksiz ve biraz çocukça şeyler, yetişkin insanlara yakışmıyor.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Eşlerin birbirlerine hayatı kolaylaştırması gerekir zaten hayat yeterince zor, iki taraf içinde yazıyorum bunu. Yok koz yok intikam saçmalık. Bence evliliğinize başka noktalardan bakmanız gerekli.

mirty

Bunu lehine çevir, sana istediğin pahalı bi hediye alsın.
Bu sayede hem intikamını almış olursun hem de mağara adamlığı yapmamış.

Bruce

Kalbim 'gönder, insanlık sende kalsın' diyor ama yine olsa bana yine izin vermeyecek birine kesinlikle ben de olmaz derim.

abbabaabbaababbabaababbaabbabaab

Sari kiz

lapaz

kurallar herkes için. gitmemeli, gitmeyi talep bile etmemeli.

screamshot

zamanında otelde çalıştığımdan biliyorum hiç masum olmuyor o tatil beldelerinde yapılan eğitimler. iğrenç hatta. aklı başında kimse gitmez gitmemeli. olay senin izin vermen bile değil yani.

illa gitmesi gerekiyorsa sen de izin al, aynı otelde oda tut yanında ol. karın namuslu bir insan olsa bile o şefler müdürler hiç rahat durmuyor, haremi gibi davranıyor kadınlara.

titanyum22

Kadın gidebilir erkek gidemez. Zira erkeklerin gözü hep dışarda olur ve fırsat bulduklarında karşı cinse yürümeyi eşlerine haksızlık görmezler :)

turuncu tonlarda

arbre +1
izin verirsen anlayışlı koca değil kıskanmayan pasif koca olarak kalacaksın.
ilk başta sana teşekkür edecek ama bilinçaltında ezik karaktersiz birine dönüşeceksin.

nuisance2

bu konu ilişki içerisindeki dengelere bağlı. dengeleri tam olarak bilmeden bir şey demek zor.
ben olsam izin vermezdim mesela.
ama şunu okuduktan sonra sen de izin vermemelisin diyorum:
"İzin vereyim gitsin, iki gün sonra aynı şey benim başıma gelsin yine cizzlar."

izin verdikten sonra "ne iyi kocam varmış, büyüklük yaptı, en iyisini hak ediyor" diye düşünmeyecek.

abelardo

evli adam karısından ayrı bir yere kalmaya gitmez bu bir.
ikincisi erkek adam karısını başka yere kalmaya göndermez bu iki.
gerisi fasa fiso.

ercu cozer

Gönderme bence de. Empati yapmayan aklına kötüden başka bir şey gelmeyen kişilere yaşadığını yaşatmadığın sürece ders almazlar.

Bu arada iş aldatmaya gelince kimsenin bilmem kaç kilometre uzaktaki otele gitmesine gerek yok. O sadece aldatma potansiyeli olan kişi sayısını arttırır ortak çevre olmadığı için yakalanmaz diye. Boşanma davalarına bakan arkadaşlar anlatsın "Güvenmiyorsan evlenme" diye çok bilgece cümle kurduğunu sanan kişilerin güvendiği eşi tarafından aldatıldıktan sonra boşanma davalarının oluşturduğu sırayı.

nawar

kocasının başka bir yere gitmesini engelleyen biri, kendisi bir yere gitmeye niyetlendiginde bunu hak edip etmediğini bi düşünmeli. sana layık görmediği şeyi kendine layık görüyor.

"makara kikiri orda kızlarla beyefendi eğitime gidiyormuş olmaz öyle iş"

dediği şey şimdi kendisi için

"makara kikiri orda erkeklerle hanimefendi eğitime gidiyormuş olmaz öyle iş" olmuş durumda.

eşin belli ki bekarlık dönemi tatil tarzini bi kez daha deneyimlemek istiyor. etrafinda erkekler makara kukara falan. yanlis anlama, aldatacak demiyorum. sıkılmıştır, erkek ilgisiyle eglenecektir.

sen de gitmeyi teklif et, bakalım ne diyecek.

ayrıca eğer tek gitmesini kabul ederden, ışık hızıyla gözünden düşeceksin.

bence eşler birbirinden ara ara uzak durmali, birbirlerine nefes aldirmali. ama seninki seni boğup kendini açıyor :)

tabudeviren

basligi gorunce "gondermek ne kadar da cag disi tehlikeli bir sozcuk, cok cirkin, koca koca insanlar hala izin mi sitiyor birilerinden" diye kendi kendime soylendim ama duyuruyu okuyunca fark ettim ki siz 100% haklisiniz.

zamaninda size gidemezsiniz dediyse, ve ortaya boyle bir kural atilmissa, ve siz de buna uymaya mecbur kaldiysaniz, bu kuralin esinizin kednisi icin de gecerli oldugunun farkinda olmasi lazim, aksi ergence zira, cig. birlikte bir yasam suruyorsunuz, ortaya attiginiz yasam kuralari ikiniz icin de gecerli. oteki turlu gercek anlamda birliktelik degil cunku. taraflarin sadece birinin ayricalikli olmamasi gerekli.

size bunu 1 kere yasattiysa simdi sonuclariyla kendisinin de en az 1 kere basa cikmasi lazim ki akli basina gelsin, ona gore kurallar esnetilsin veya degistirilsin. bazi insanlar bazi durumlarin sacmaligini kendi baslarina gelene kadar idrak edemiyorlar, mecbur boyle seyler yasamalari gerekiyor. ha yok kurallar degismeyecekse, kendisi gittigi halde ilerde yine sizin basinizin etini yiyecekse o zaman kendisi de bi zahmet uyuversin bu kurala. begenmiyorsa da aglasin 2 gun, gecer. cocukca davranan yetiskinlere cocuklara verilen cezalardan vermek gerekiyor.

7 yillik evli, 33F bildirdi.

taurina

Cok sacma bir donguye girmissiniz. Yani is bastan cok b.ktan kusura bakmayin. Yurtdisinda yasiyorum 10 yildir, toplam 15-20 yillik is yasamimda kac is gezisine, kac egitime, kac ulkeye gittim sayisini bilmiyorum, birakin boyle bir sey yasanmasini aklima bile gelmedi. Ve inanilmaz erkek egemen bir sektorde calisiyorum. Kendi deneyimimi bir kenara biraktim, is arkadaslarimizdan bir tanesi bir gun boyle bir nedenle egitime gelmese inanamaz insanlar herhalde (gelmeyen de hic olmadi yani, hani gelmediler de nedenini soylemediler desek). Turkiye'de mi yasamlar cok boktan, ben mi bir fanusta yasiyorum karar veremedim. Bu arada hadi kendimin guzel/akilli olup olmamami bir kenara biraktim, takimimiz da hem gayet guzel/yakisikli hem de inanilmaz keyifli her turlu muhabbeti yapacaginiz insanlarla dolu. Ben hicbir seyden anlamiyorum desek, is yerinden arkadaslarimla hic boyle bir muhabbet, vay su suna yan bakmis konusmasi bile hic gecmedi.

Neyse ben genelde boyle durumlarda kendine guvenmeyen insanlarin baskalarinin da yasamini boyle kontrol etmeye calistigina inaniyorum. Iliskiyi zaman zaman canli tutan kiskanmak baska bir sey, esinizin orneginde oldugu gibi hastalikli 'kiskancliklarin' da yine temelde kendine guvensizlikten kaynaklandigina inaniyorum. Ya 'ben kendime engel olmazdim' diye kendine guvenmedigi icin karsisindakine yansitiyor sanirim insanlar, ya da 'benden iyisini bulursa' diye boyle eylemlerde bulunuyorlar. Ikisi de kisinin kendisiyle ilgili bir sagliksiz inanci/ dusunceyi karsisina yansitarak onu kontrol etme cabasi icine girmesiyle sonuclaniyor.
Sorunuzun cevabi, esiniz gibi bir insan olmak istiyor musunuz? Ikici soru, eger olmak istemiyorsaniz, esinizle birliktelige bu sartlarla devam etmek istiyor musunuz? Bunun cevabi hayir ise, altinda yatan nedenleri birlikte kesfedip uzerinde calisabilirsiniz.

kassiopeia

Önce süründür, sonra taviz iste :) Bu işler böyle, karşılığında bir şey, bir söz almadan izin verme.

kimlanbu

öncelikle bu izin verme muhabbeti hep saçma gelmiştir. zamanında aynı konuda bana karşı çıkmış olsa da ben bu durumda gitmesini desteklerdim. inat gereksiz.

kondansator

Gözündeki erkekliğin kaybolacak, razı olma, gitmesin.

antihero

karşısı erkek, siz kadın olsanız hikaye biraz daha mantıklı olacak ama bu hali daha saçma. Yollamayın tabi ki, sizi yollamadan kendisinin gitmek istemesi bile mantıksız.

bobinhoo

her şeyden önce izin nedir ya? eşlerden biri için bu hem kendisi, hem eşi, hem evlilik/partnerlik mertebesinde oluru olan bir şeyse diğerine fikrini sorar, görüş alır ama izin muhabbeti bana yetişkin insanlar için saçma geliyor.

ama izin vermeme işini de eşiniz başlatmış. bir de bugün gidip yarın gitmek istediğinizde sıkıntı çıkaracaksa hepten saçma. kararsız kaldım ama bildiğim bi şey var muhabbet gereksiz saçma :) afedersiniz.

overallda baştan yanlış bu muhabbetler.

ofelia
1

mobil görünümden çık