Merhaba,

Şimdi çatı katı bir daireye konut sigortası yaptırdık diyelim. 6 ay sonra çatıdaki bir sorun yüzünden tavan akıtmaya başladı. Şimdi biz durumu sigortaya bildirdiğimizde sigorta aşağıdakilerdne hangisini yapıyor?

a) Çatıdaki sorunu tamamen çözecek ustayı vs. her şeyi hallediyor, cebinden ve apartmandaki diğer konutlardan herhangi bir masraf çıkmıyor.

b) Senin dairendeki hasarı karşılıyor, çatıya hiç karışmıyor.

c) Çatıdaki soorunu tamamen çözecek ustayı vs. her şeyi hallediyor, sen herhangi bir masraf etmiyorsun kalan kısmı payı oranında kalan dairelere rucu ediyor.

d) Senin dairendeki hasarı karşılıyor. Çatıyı siz eski usul tüm daireler ortak kendi kendinize hallediyorsunuz, sigorta size düşen payı ödüyor.

 

Türkiye Sigortanın sayfasında sanal zeka robotu var. Adı Bilge. Senin soruyu ona sordum. Şöyle dedi

Bina ortak kullanım alanları poliçede belirtilmesi durumunda teminat altına alınmaktadır, poliçede belirtilmeyen ve poliçe sahibini etkileyen hasar durumunda ise (örneğin çatıdan sigortalanan daireye akan su sonucu oluşacak hasar) sadece sigortalıya düşen tutar kadar ödeme yapılabilmektedir.

Mirket

ustayı vs onlar bulmuyor ki sen yapıyorsun, faturasını alıyorsun, sigortadan istiyorsun. benim bildiğim böyşe.

elorelia

işyeri, konut vs gibi sigortalarda sigortacınızın çok iyi olması ve her şeyi maddelere eklemesi gerekir.

eskiden hemen hemen bütün sigorta şirketleri en üst paketten satış yapıyordu ancak şimdi muafiyetler çok dar ve düşük ücretleri kapsıyorlar. su basan ve çok ciddi zarar gören bir işletme için 25 bin gibi bir ücret ödemişlikleri var. açıklaması da muafiyetler bu seviyedeymiş.

sözün özü çatıyla ilgili durumları madde madde sigorta sözleşmesine ekletirseniz başınıza bir kaza geldikten sonra eksper evinize gelir ve inceleme yapar, sonrasında sizden bir firma veya usta çağırıp fiyat teklifi almanızı ister. sonrasında aldığınız teklife istinaden ne kadar ödeme alacağınız size söylenir ve ücretiniz yatırılır.

bravoteam

Ben kendi ekipleri var hallediyorlar sonra da ilgililerine rucu ediyorlar sanıyordum; aynı kasko gibi. Ustayı ben bulduktan, komşuları ikna ettikten sonra ne anladım sigorta varmış yokmuş. Teşekkürler.

koskoca kirpi
1

mobil görünümden çık