is degistirmeden once kriterlerimden biri hibrid calisma olan bir ise gecmekti, bu is yerimle yaptigim gorusmede ayda 6 gun evden calisma olanagi oldugu, aylik toplu olarak ya da parcali olarak kullanilmasinda bir kisitlama olmadigi soylendi. ben de iyi bana yeter dedim ve anlastik. ise basladiktan sonra uzaktan calisma kurallarini gonderdiler, aynen gorusmede soylenen seyler yaziliydi.

ilk 2 ay oryantasyon surecinde oldugum icin hic evden calisma talebinde bulunmadim. bu sirada ayni ofiste calistigim baska yoneticiye bagli 7 kisinin her gun ofise geldigini gorup sordum siz hic evden calismiyor musunuz diye "bizim yoneticimiz izin vermiyor" dediler, kadin resmen sirket politikasina aykiri sekilde kendi kuralini koymus.

3. ay ailemi ziyarete gidecegim icin 1 hafta evden calisma istedim (5 gun, sirket politikasina uygun sekilde), yoneticim cok uzun buldu ve 4 gun verdi, cuma gunu ofiste olmami istedi, boylece ben ziyareti 3 gun kisa kesip persembe aksam geri dondum.

4.ay 1 gun evden calistim (disarida halletmem gereken isle ilgili bir konu vardi, buna istinaden evden calisma talebinde bulundum). en son talepte bulundugumda tum gun cevap vermedi, aksam whatsapp'tan yazip "talep yapmistim ama gormediniz heralde" dedim, o mesajimi da okumadi. sabah mecburen kalkip hazirlandim, evden ciktim arabaya bindim, o sirada whatsap mesajima cevap yazdi "tamam ama bana bunu onceden sorman gerekirdi". o saatten sonra eve geri donmedim, ofise gittim. gidince yoneticime dedim ki "tekrar boyle bir durum yasanmamasi icin evden calisma taleplerimi hafta basinda yapsam, ya da onceki hafta yapsam uygun olur mu?" olmaz dedi, gunler oncesinden o gun ofiste olmam gerekip gerekmedigini bilemezmis.
aradan 2 hafta daha gecti, geldik bugune.

kombinin yillik bakimi icin yarina randevu almistim, bunun icin dun evden calisma talebinde bulundum, tum gun cevap vermedi, bu sabah ise gelmedi, mesaj attim telefonu kapali. bugun ise gelmeyecekmis.

is degistirmeden once en onemli kriterlerimden biri uzaktan calisma imkani olmasiydi ve bunu gorusmede de belirttim, bizde var var dediler. ancak simdi goruyorum ki yok, pratikte yok.
bana ne tavsiye edersiniz?

 

Resmen camura yatiyorlar, cikip insan gibi istemiyoruz evden calisma falan, kaldirdik bu kurallari deseler daha iyi, en azindan durustce soylemis olurlardi. Tavsiye olarak cok vurucu bir sey gelmedi aklima. Acik acik konusmak lazim, sabit gunler olsun, ay basindan belli olsun vs denebilir belki, ama farkedecegini sanmiyorum. Gunun sonunda bu duruma katlanamiyorsaniz baska is bakmak lazim.

mbond

Izin almayip bildirsen sadece ne olur ki? Sana mobbing mi yapar?
Bu biraz psikolojik bir oyun ama izin alinca insanlarin veresi gelmiyor gelmeyecegim diye bildirince tamam diyorlar.

Kücükken annemle de aynisi olurdu. Simdi müdürlerle de ayni şeyi yaşıyorum. Evden calismak zorundayim de.

sonsuz

@sonsuz sirket politikasina gore evden calisabilmek icin sistemde onceden onayli talebim olmak zorunda. hani kirk yilda bir, bir aksilik olsa hastalansam vs istinai durumlar olabilir ama onay almadan evden calissam, adam sonradan onaylamasa yillik iznimden keserler.

make a wish

Abi okurken daraldim böyle dandik iş yerleri nasıl olabilir ya. Ben bir calisanimla şu şekilde bir halde olsam üzülürdüm düzgün müdürlük yapamiyorum diye.

Tavsiyem bu salak is yerinden başka bir yere geçmen.

logisticsmanager

bu olaydan bağımsız sıkıntılı bir yöneticiniz var.
hiç konuşma v.s. girmeden iş bakın derim.

nuisance2
1

mobil görünümden çık