Bu absurt soru için kusura bakmayın.


Yıllardır ufak bir hemoroide sahibim (1 tane pake varmış) ve ağrı kanama vs hiçbir şikayetim yok. Ama kan tahlillerimde çok az bir kansızlık var ve Doktor bunun hemoroid den kaynaklanabileceğini soyledi (emin değil).

Lazerle hemoroidin bile yan etkileri olabilirmiş. Bu durumda bu olası yan etkileri goze alıp ameliyat olmalı mıyım, yoksa hiç şikayetim yok iken ameliyat olarak sağlığımla oynamayayım mı? Ameliyat olmazsam bu ilerleyip fissur vs e donusebilirmis ama yıllardır bir ilerlemesi yok.


Aramizda lazerle ameliyat olmuş ya da yakınları bu ameliyatı olanlar belki vardir diye buradan sormak istedim.

Teşekkürler

 

3 kez gaida tahlili yaptır.
Kan yoksa yat kulağının üstüne.
Kan varsa endoskopi ve kolonoskopi yaptır.

Daha doğrusu, önce sen bir gastroentoroloğa gitsene.

Mirket

gaitada gizli kan baktır +1
anemi tedavisi kullan.
diğer kansızlık nedenleri araştırılsın.
ne kadar bir anemiden bahsediyoruz?

bass solo take one

Öncelikle bu kansızlığı bir doktor daha değerlendirsin hemoglobin değerin normalse sırf ferritin düşük diye kansızlık teşhisini yapıştırmasın mesela. Ha gerçekten kansızlık varsa da gaita da kan testi yaptırırsın.

Bu arada o testi yaptırmadan önce üç gün boyunca et yememen lazım bunu maalesef söylemeyen doktor çok. Yalancı pozitiflik çıkabilir. Test öncesi nelere dikkat etmem lazım diye sor muhakkak

kullanicadi

Lazer operasyonu geçirmiş bir insan olarak söyleyebilirim ki dertsiz başına dert almak istemiyorsan uzak dur o operasyonlardan ve beslenmene dikkat et sadece.

amelie poulain
1

mobil görünümden çık