[q]
(5) 

yatirim - orta vade

baldur2 #1592768
3-5 sene sonrasi icin nominal olarak 2 katina ne cikabilir?
yatirim fonu?
etf?
bitcoin?
altin?

ne tavsiye ederdiniz. 100k var diyelim. bu nasil 200k olur 4 veya 5 sene sonra? garanti yontem istemiyorum ama ne en mantikli onu merak ettim.

 

Yıllık %15 civarı net kazanca denk geliyor sanırım. Açıkçası bunu bilsem çoluğu çocuğu satar parayı ona koyarım...

Ama şahsen tematik bir fon ya da ETF derim. Gerçi Nvidia falan zaten değerlendi ama yine de AI da, Bitcoin de mikroçiplere abanıyor; ya o alanlara bakardım ya da mRNA aşıları çok iyi bir gelecek vaadediyor; belki bir miktar da o tarafa bakardım.

salihdt

Nominal değil reel'i kastediyorsun sanırım. Şu an %50'den faize koyduğun 100 TL nominal olarak 150 TL oluyor bir senede zaten.

4 sene sonra reel olarak 2 katına çıkmak demek senede basit getiri ile (bileşiği hesaplamaya üşendim) reel olarak %25 getiri sağlamak demektir. Bu da her dönem enflasyonun %25 üstü kadar getiri sağlamak demektir. Bu olasılık finanstan anladığım kadarıyla çok karlı iş kurmak, harika hisseler yakalamak, coin'lerin çıkış trendini yakalamak son olarak mesaini buna ayırarak bunların günlük trade'ini yapmaktan geçiyor.

twelfth

Sorunun da cevaplarin da şaka olduğunu farzediyorum.

Hisse yoğun fon.

deer hunter

100k dolar olacak arkadaslar. Keske en basta oyle sorsaydim.. nominalden kastim da 100k'nin 3 sene sonra 200k olmasi. Yani 3 sene sonraki alim gucundeki degisimi isin icine katmadim daha basit bir cevap almak icin.

baldur2

Hindistan ETF'ini al.Muhtemelen 5 senede dolar bazinda 2 katina cikacaktir.
Plase Paypal hisse senedi

turkuaz
1

mobil görünümden çık