Teyzemin telefona reklam virüsü mü ne girmiş, dedim sıfırlayalım kurtulalım. Sıfırladım. Şimdi google hesabını kuramıyorum. Google güvenlik için güya bildirim gönderiyor onay istiyor ama aynı telefona gönderiyor. Lan zaten o cihazda açmaya çalışıyorum, başka cihaz da yok. Başka yöntem de sunmuyor, sms, arama, mail falan.

Bu nasıl bir mallık yahu? Yeni bir cihaza kuruyorsun tanımıyorum diyor ama kurduğum cihaza güya bildirim atıyor. E tanıyorsun demek ki. Ama kuramadığım için bildirim de gelmiyor.

Hayır tanıyorsan yeni cihaz deme direkt kur. Tanımıyorsan başka şekilde doğrula. Bilgisayardan oturum açayım dedim, yine telefonuna bildirim gelecek diyor. Telefon bir şekilde silindiyse sıçtın yani.

Ne halt yiyeceğim yahu?

 

Daha önce girdiği bir cihazdan giriş yapacaksınız ancak öyle.
Basit bir güvenlik sistemi, google eminimki sık sık farklı yedek yntemler eklenmesi konusunda uyarmıştır normalde ama eklenmmemiş belliki. PC'den denerken telefon numarası falan istediği bir yönteme geçemiyor musunuz?

atom karincanin torunu

Yahu yaşlı başlı kadın, başka cihaz yok, daha önce oturum açılmış cihaz yine telefonun kendisi. Kendi bilgisayarımdan deniyorum, yine telefona bildirim atıyor.

Google hesabıyla da işi yok aslında, sadece rehberi lazım. Ne mail kullanır, ne başka şey. Uyarmışsa da mail okumayı falan bilmez ki.

kibritsuyu

format attığın için onu yeni telefon gibi görüyor.

jelly bear

support.google.com

şunu bir deneyin

playing star again

format attığım için yeni telefon gibi görüyorsa heaptan da çıkış yapmış olması lazım, bana niye hala "samsung galaxy a05 cihazına gönderdiğim bildirimi onayla" diyor. iki aşamalı güvenlik böyle bir şey değil, herkesin de çift cihazı olma zorunluluğu yok. şifre denen bir şey var, hesabımı cihaza tıklamak ile doğrulayacaksan şifre ne zkime yarıyor affedersin ya? eve hırsız girmesin diye anahtarı içeride bırakıp çıkmak gibi. hırsız girmiyor, ama kendin de giremiyorsun. eve girmek için anahtara ulaşman lazım diyor.

çözdüm ama nasıl? şifresini bildiğim halde şifremi unuttum dedim, telefon numarasıyla doğrulama seçeneği çıktı, meğer ben böyle durumlar için telefon numarasını falan tanımlamışım zaten ilk kurarken, ama pek zeki google arkadaşımız şifreyi doğru girerken cihazı telefon numarasıyla değil hesabı kendi kendisiyle doğrulamaya çalıştığı için onu çıkarmazmış, şifremi unuttum diyince aaa o da ne, telefon numarası kayıtlıymış, onunla doğrulayalım.

şifremle giremediğim hesaba, şifremi unuttum diyince telefon numarasıyla şifre değiştirip girdim. yani şifresini bilirken kendim giremedim, telefonu elinde bulunduran üçüncü bir kişi (mesela hırsız), şifremi unuttum diyince telefon numarasından doğrulanarak, şifreyi de değiştirerek girebildi, direkt hesabı ele geçirdi yani şu durumda.

bunun adı da güvenlik oluyor.

kibritsuyu
1

mobil görünümden çık