Ozellikle duygusal iliskiler icin soruyorum, insanlar kafanizda seviye seviye mi? Yani mesela “bu bana bakmaz”, “ben buna fazlayim, daha iyisini bulurum”, “bu kadin bu adama nasi bakmis, adam zengin mi acaba” ya da “bu adam bu kadinda ne bulmus?” gibi dusunceler sik sik geciyor mu?

Geciyorsa bu yargilarin olusmasina sebep olan genelde guzellik/yakisiklilik mi oluyor? Baska hangi kriterleri goz onunde bulunduruyorsunuz insanlari kafanizda bir seviyeye oturturken?

Boyle bir dusunce yapisina sahipseniz, birlikte olacaginiz insanlari hangi kategoriden secmeye calisiyorsunuz: size denk/alt/ust?

Arkadaslik iliskilerinizde de benzer bir degerlendirme mekanizmasi calisiyor mu?

Tesekkurler

 

Güzellik yakışıklılık kendi başına bir seviye belirtmez ama güzel olduğunun farkında olan kadının yanında paket olarak gelen özellikleri oluyor.
Yoksa çok güzel ama bunun farkında olmayan ya da özdeğer eksiklikleri yüzünden bu paketi olmayan kadınlar da var.
Yani güzel yakışıklı olmak tek başına bişey göstermiyor.

Para da öyle. Sonradan mı görmüş, doğuştan mı ayrıcalıklı yetişmiş.

Denklik önemlidir ama istisnalar vardır ve bizim denklik anlayışımız önyargılar üzerine kurulmuş olabilir. Her bireye ayrı case olarak yaklaşmayı tercih eden biri olarak benim için denk altı ya da denk üstü gibi peşin fikir olmuyor.

Denk üstü arkadaş severim, özellikle entelektüel anlamda. Bişiler öğrenirim.
Denk altı gruplarım da var, çocukluktan kalan. Onlarla da içimdeki barzoyu dışarı vuruyorum denebilir mesela.

Gördüğün gibi her söylediğimde şerh var çünkü robot gibi bir mekanizma ile değerlendirmek insani değil. Mekanizmayla çalışmamak lazım.

Bruce

kendime denk birini isterim ben. her konuda bana benzer. ailesi cok önemli degil ama 18 yas sonrasini önemserim.

cok yakisikli, zengin, güclü birini istemem.
1) kaybetmekten korkarim
2) benim fedakarlik yapmam lazim hep. fedakarlik yapinca mutsuz oluyorum, icimden gelmiyor

tipsiz, kariyersiz biriyle olmak istemem demeye dilim varmadi. seviyorsam olurum. beni mutlu etmeye calismasi benim icin her seyden daha önemli.

arkadaslik olarak hic önem vermem. ama orada da yine kendine denk insanlarla bulusuyorsun. senin hobilerin, konustugun konular sana benzer grubun ilgisini cekiyor.

sonsuz

kultur, zihniyet, yas, boy, iliskiden beklentisi, sosyal denklik, zeka, tutku

yanlis anlasilmasin her yas, boy, kulturden, zengin, fakir ayirt etmeksizin flort edebilirim ama is ciddiye binmesi icin denklik beklentim var ustun buldugum ozellikler dahilinde. benim kadar sosyal becerisi yoktur ama cok zekidir mesela boyle seyler.

"niye bakiyo buna" demem, diyemem maruz kaldigim bi muamele. buldugum seyler disardan gozukmeyebiliyor

ala09

Beni yaşam standartı olarak aşağı çekecek bir kadınla ciddi ilişki düşünmem. %50-50 olmasın diyelim hadi ama ben %60'tan fazla finansal katkıda bulunmam. Karşı tarafın diploması, mevkisi umrumda değil ama para kazanabilmeli. Kadın çalışmaz, erkek bakar olayına komple karşıyım.

Fiziksel açıdan da aşırı kilolu kadınla duygusal-fiziksel hiçbir şey yaşamam ki zaten komik duruyor. 183 e 74 kg ım

ferenc

doğduğu ve büyüdüğü şehir.
okuduğu okullar, işi ve en önemlisi aile yapısı denklik konusunda temel bilgileri içerir.

benim yapım karmakarışık olduğu için dengimi bulamıyorum mesela.
online arkadaşlıklarda (hemcins) pek sorun olmuyor ki zaten her şey online artık. yüz yüze görüştüğüm arkadaşım yok.

sevgililik müessesinde zeka ve eğlence ön planda. onda da denklik belgesi geçersiz. şu vakte kadar alt sınıf kaldılar. sonuncunun anası temizlikçi babası şofördü. umursamadım ama golleri de yedim. o yüzden yoğurdu üflerim.

artık doğum haritasına bakıyorum kişilerin. benim ona onun bana faydası ne olur, zararı ne olur diye. en temiz yöntem bu.

janderzel zartanyan

insanlar kafanizda seviye seviye mi? Yani mesela “bu bana bakmaz”, “ben buna fazlayim, daha iyisini bulurum”,

> kendim için böyle bir düşüncem yok. ama insanlarda böyle bir bakışın olduğuna şahit oldum hatta yaşadım. üniversitede bir kızla tanışmıştık. yaklaşık bir haftalık arkadaşlığımız oldu. çok da güzel anlaşıyorduk. derken memleketten arkadaşı geldi. bir akşam kahve içtik dışarıda. o günün akşamı kız telefonu yüzüme kapadı ve sonrasında benimle irtibatı kesti. arkadaşı beni ona layık görmemişti :)


“bu kadin bu adama nasi bakmis, adam zengin mi acaba” ya da “bu adam bu kadinda ne bulmus?” gibi dusunceler sik sik geciyor mu?

> evet özellikle sosyal ortamlarda bazen kadınların tercih ettiği erkekleri gördüğünde nasıl olup da o erkekleri tercih ettiklerine hayret ediyorum. kız, çocuğa hayran hayran bakarken, çocuk kıza boka baka var gibi bakıyor. hani yakışıklılığı güzelliği falan bırak, gram değer vermediğini görüyorsun. ne hikmetse böyle tipler ilişkiler konusunda daha şanslı oluyor.

tabudeviren

Evlenmeden önce manken gibi kız arkadaşlarım da oldu, sokakta "bir herife bak, bir hatuna bak" diyenleri bile duydum.

Uçuk zengin kız arkadaşım da oldu, hatta evlenmek istedi ben istemedim (pişmanım ahdhsjajshshs)

Özetle her şey doğru zamanda doğru yerde olmaya bakıyor.

Bunun tam tersi durumla da karşılaştım, bir eleman vardı, hippi gibi bir tipi vardı ve kokuyordu. Bir organizasyondan dönerken otobüste hakikaten bebek gibi bir hatundan telefon numarasını istemeyi denedi, hatun hiç acımadı: "bir kendi tipine bak, bir de bana bak" diye koca minibüs içinde yerin dibine gömdü elemanı.

Kendim için konuşursam belli bir güzellik ve kültür eşiğim vardı, altını denediğimde uzun sürmediğini gördüm.

Özetle: çıkmaz demeyin şansınızı deneyin.

kimlanbu

evet var boyle birsey. her seyiyle (para, kariyer, guzellik, kultur vs.) benden ustun olan biri girmisti hayatima. bana neden baktigini hic bilmiyorum. kiymetini de bilemedim zaten.

banach
1

mobil görünümden çık