Merhaba, eğitim hayatım boyunca bu dili öğrenemedim. Hocalardan mi benden mi bilmiyorum ama ne istek vardı ne çaba bu dile yönelik. Hal böyle olunca hiç bir şey öğrenemedim. Hiç bir şeyden kastım. Cihat e çiçek in dediği gibi sıfffir sıfffir.
Şimdi 1 aylık süreçte geçmiş geniş ve şimdiki zamanı yeni yeni mantığıma oturttum. Evet belki komik gelebilir fakat şuanda bu durumdayım.
Amacın ne derseniz. Yurtdışına çıkıp yeyip için insanlarla iki kelam edecek derecede normal bir altyapı. Mesela bu seviye için bu tensler yeter mi? Ne önerirsiniz. İnternette bir ton öneri var. Hikaye oku, altyazili izle vsvs. Daha spesifik öneriniz olur mu onu da bilmiyorum ne onefeceksiniz gerçi siz de haklısınız.


 

Benim de okul hayatimdan geriye nerdeyse hic bir sey kalmamisti. Ben sirasiyla ve kismen birlikte asagidakileri yaptim.

- Rosetta Stone programi ile bilgisayardan pratik. Klasik cok tekrarli, esasinda epey sikici olan sistem ama kelimeler boyle tekrarlarla akilda yer ediniyor.
- Oxford Bookworms kucuk hikaye kitaplari, her seviyeden var, ufuk aciyor.
- Cambridge Grammar in Use, mavi kitap, bu orta seviye icin, biraz calistiktan sonra bazi detaylarin daha iyi oturmasi icin faydali.
- Dizi, film, cesitli okumalar.

Nihayetinde, su an rahatlikla "ingilizce biliyorum" diyebilirim ancak harcadigim vakte gore oyle aman aman harika konusamiyorum.

Iki kelam etmek icin B1 seviyesi kurtarir, Acun gibi daha aziyla da denenebilir ama bilmiyorum nasil olur.

mbond

cok iyi bir sey yapiyorsunuz, tebrik ederim. ben anadilim türkce disinda 3 dil ögrendim ikisinde fena degilim. birini zaten hic tam ögrenemedim isime de cok yaramayacagi icin biraktim neyse. nacizane bulgularim söyle

dilde iki alan var
pasif: okuma+ dinleme
aktif: yazma + konusma

pasifte istiyorsan ansiklopedi okuyabiliyor ol, aktifi calistirmadigin sürece 2 cümleyi bir araya getiremezsin. bunun icin de kendi kendinize yazin ve hatalari birine düzelttirin, dogrusunu ögrenin.
baska biriyle konusun. bunu yapamiyorsaniz da kendi kendinize konusun.

kelime de en güzel aktif yolla ögrenilir. bu kelime neydi yhaaa diye baktiginiz kelimeyi beyin buna ihtiyacim var diye ögrenmek zorunda kaliyor. pasifte gördügünüz kelimeyi beynin ögrenmesi icin 3-4 karsilasma gerekebiliyor.

dilbilgisi isi bu olayi iskeleti. bol alistirmali bir kitaptan da calisarak ögrenilebilir diye düsünüyorum.

bir de bol bol dizi izleme. önce türkce altyazili, ardindan ingilizce altyazili, ardindan altyazisiz.

bu cabayi veren biri ucuyor zaten. dil ögrenmek insanlarin belki binlerce yildir yaptigi bir sey.

sonsuz
1

mobil görünümden çık