bu muhabbete pek inanmazdım cidden varmış böyle bir şey. uzun süredir oyun oynamıyordum 2 haftalık izne çıktım. benim tatilim de yazlıktaki evimizde pineklemekten ibaret. dışarı çıkmayı sevmiyorum. tatildeyiz boş zamanım var haliyle steam'dan bir oyun yükleyeyim dedim. birkaç sene önce half life alyx'i satın almıştım. half life zaten çocukluğumun oyunu. bol hikâyeli bir oyun, zaman geçirir bir yandan eğlenirim dedim.

oyunda herhalde 45 dakikadan fazla durmadım. oyunu beğenmediğimden değil aksine aynı modla yapılmış half life 2'i çok severek bitirmiştim seneler önce. beynim bu oyuna kafa yormak istemedi, bu oyunla yorulmak istemedi sanırım. 45 dakika bile zor durdum, çıktım oyundan.

age of empires vardı. çocukluğumda en bayıldığım oyunlardan biriydi. çocukken hep 4'ün çıkmasını beklemiştim. seneler sonra ben büyüdüğümde oyunun 4'ü çıktı satın aldım 2 dakika duramadım onda da.

abi cidden yaş ilerleyince en sevdiğimiz oyunlardan bile nasıl soğuyoruz ?

 

Var abi var yıllar önce burada sormustum, hala aynisi. Arada geliyor şöyle 5-6 saat oynuyorum. Sonra haftalarca gene yok. Şimdi hanim ailesinin yanina gidecek o dönem bosluktan oynarım dedim.

Sogumak değil de hayatta çok şey var gelecegimizi etkileyecek. Misal benim fransizcami çok daha iyi yapmam lazım, sirkete yeni gelecek uygulamayi ogrenmem lazım, yeni is sebebiyle bazı şeyler ogrenmem lazım ve çoğunu da boş vaktimde yapıyorum. Bunlar benim belki gelecek 10-20 yılımı etkileyecek, haliyle onun anksiyetesi ile oyun oynarken vakit bosa geciyor hissediyorum yapamıyorum.

Misal benim hanımın oyunlara baslatan benim, benden kat kat fazla oynuyor, her gün oynuyor hatta. Herkeste olmuyor yani ama olanlarda bunu çözen görmedim. Gerçekten hayatinizda stres yoksa, gelecek kaygisi yoksa o zaman olur. Misal 2018 yılında yeni işte basit satin alma yapıyordum, aksam 5.30 biterdi is, geleceği düşünecek bir şey de yoktu. Saatlerce oynardim. Şimdi öyle değil.

logisticsmanager

içerik olarak bir yerden sonra çoğu aynı geliyor, merak yaratmıyor

Benim bir ritüelim vardır, elimde bi kadeh şarap yılbaşı akşamı 1.5-2 saat heroes 3 açar oynarım yeter :)

grimavi

Yaş ilerledikçe kafa kaldırmıyor bence.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

en güzeli arkadaşlarla beraber oyunan reel oyunlar. kutu oyunları, 101, batak gibi.

jelly bear

ben oldum olası, insanı yormayan simulasyon oyunlarını sevdiğim için kafa kaldırmama olayını yaşamadım. hatta steam de achievement sistemi olduğundan bu tip oyunlardan sıkılmıyorum da. yaşım 37. severek oynuyorum.

wilhelmwasmuss

bir kişi de demiyor ki half-life alyx'i nasıl oynadın? örnek verilecek oyun bu mu sizce?

oyunlardan zevk almamak başka VR'dan zevk almamak başka.

late viper
1

mobil görünümden çık