[q]
(5) 

Dumbell

arbre #1592670
Sadece iki dumbell ile sırt omuz kol geliştirebilir miyim? Fitness için işten zaman kalmıyor. Onu şu an için erteledim. Kaç kg'lik gerekir? Çalışmaları gösteren bir site var mı?

Teşekkür


 

Her bir kas grubu için farklı ağırlıklar gerekecektir. Ayrıca kas gelişimini kas strese uyum sağladıkça ağırlık arttırarak başarabilirsin. Onun için bir tek ağırlık olmaz. 20 kiloluk dumbell seti alarak başlayabilirsin.

Şu iyi mesela.
www.decathlon.com.tr

İkinci elini aramanda bütçe açısından fayda var.

Mirket

Alırsam sıfır alırım ama ben plastik düşünmüştüm. Bir farkı oluyor mu konfor açısından?

arbre

Fitnessa zamanı olmayan birinin takip etmesi gereken kişi dan john'dır.
Kendisinin easy strength ve armor building complex programları tam da bunun içindir.
Ağırlık artirmak/aynı ağırlık ile daha fazla tekrar-set yapmak/aynı sürede yapabildiğinden daha fazlasını yapmak falan hep gelişimdir.

Zamanı olmayan biri bir adet barfiks bari, iki kettlebell ya da db (ben kb diyorim çünkü kullanımı daha rahat), bir adet decathlon ağırlığı yeleği ile gerekli sağlıklı spor yapan birey boşluğunu doldurur.

Benim anladığım insanları sporun karmaşıklığı korkutuyor ama gerçekten haftada 3 gün 30 dakika spor yapmak aslinda basit ama iste yok spor salonu yok bodybuilding yok şu yok bu insanlar sonra kaçıyor.

Iki adet 20 kg kettlbell ile 30 dakika armor building complex yapan biri zaten hayvan gibi güçlü olmuştur.

logisticsmanager

bence geliştirirsin ya. bu takmalı çıkarmalı farklı ağırlıkları olan setlerden öneririm, gidip 5'er kiloluk iki tane dambıl alma. kendi fiziksel durumuna göre önce bi deneyip bakarsın. mesele bir sonraki adımı atmak sonuçta. sen yüzdüğün için halihazırda sırt-omuz-kol fena durumda olmayabilir ama ben mesela çok aktif spor yaptığım (vücut geliştirme değil, dop peşinde koşma) dönemlerde şu kolları yana açmalı harekette inanılmaz zorlanıyordum. çünkü çok az üst vücut çalışmıştım, kollar ve omuz zayıftı. atıyorum 3'er kiloluk denersin. çok kolay geliyorsa 5'er yaparsın. öyle öyle gider. halihazırda ayu gibi kaslı değilsen bu tür setler uzun süre götürür seni, yerine göre 20 kilo filan takabiliyosun bi dambıla. o açıdan setler avantajlı.

diğer konularda da lojistikçi abime katılıyorum, amaca göre değişir elbet ama müsabık sporcu olmayacaksan ekipmansız evde bile yapabileceğin o kadar egzersiz var ki... 120 kiloluk yağ tulumuyken bi ara arkadaşla gaza geldiydim. "30 günde fit" tarzı, onlarcası olan uygulamalardan birini kurmuştuk. her gün yapıp birbirimize rapor veriyorduk.

sana yemin ediyorum 15. günden sonra filan ben oturduğum yerden kalkarken çok savrulup dengemi kaybediyordum. dede gibi inleyerek, ağır ağır kalkmaya alışmışım çünkü. bacaklar, karın o kısa süreye rağmen öyle fark etmiş ki çat diye fırlıyodum. acayip hoşuma gitmişti.

sen yeter ki çalışmak iste yerine göre dambılı gtüne zincirleyip squat yaparsın anasını satiyim, vücudunun her bölgesini kullanabiliyorsan her kas bölgesini de çalıştırabilirsin demektir.

mark greg sputnik

Gene net örnek değil ama hanıma iki adet kettlebell aldım biri 12 kg (swing, deadlift vs gibi seyler) biri de 4. Hayatında 2 kg kaldırmış bir insan değil, 45 kg biri.

Şimdi 4 kg hafif geliyor. Doktora gitti geçen, doktor çok atletik bulmuş. Yaptığı haftada 3 gun 30 dakika. 20-30 tane armor buldin complex, sonra 3*10 12 ile deadlift, 3*30 saniye kendini asılı tutma. Sonra 12 kg ile suitcase carry. Aldığı vakit 30-35 dakika.

Misal bana desen ki spor salonu yok, iki adet 20 kg kettlebell, bir ağırlık yeleği, bir barfiks bari, bir abwheel ile halkın yüzde 99undan iyi olurum.

Sporu çok karmasiklastirmaya gerek yok. Misal ben strength kasıyorum, kaleci zaten biliyoruz. Biz okuyoruz, yeni şeyler deniyoruz, bize evde çalışmak yetmez. Ama amacı biraz kol, omuz, sırt falan yapmak olan birinin çok kafa yormasina cidden gerek yok.

Bodyweight de olur da o çok limitleniyor bir noktada. Misal 50 tane sinav rahat cektin, napican 100 tane mi? O da çıktı e 200 mu yapican? Olmuyor iste.
Neyse çok konuştum. Bundan 40 sene önce şu an konustugumuz şeylerin hiçbiri yoktu. Millet sabit bir adet barbell ağırlığı ile neler yaptı. Dan john dediğim abinin spora ilk girişi böyle sabit bir ağırlık ve yanında gelen hareketleri anlatan kitapcik. Bu adamlar bile neler yaptiysa bizim iki ayarlanabilir dumbell ve milyonlarca kaynak ile yapamayacagimiz bir şey yok.

logisticsmanager
1

mobil görünümden çık