Daha önce burada dairemi apartmanın ortak giderinin tıkanması sonucu su bastığını yazmıştım. Sorun alt kat dairenin hizasında bulunan ana gider. Dün yine su basmış. Yönetim yaptırmıyor, kendiniz halledin diyor elimde mahkemeden alınmış bilirkişi raporu olmasına rağmen.

Alt kattaki o da yaptırmayacağını söylüyor. Türkiye Cumhuriyeti'nde hiç bir kanun yok mu bunu yaptırtacak? Böyle bir şey olamaz. Alt kattakini öldürmem mi lazım? Laftan anlamıyor adam. Sulh hukuk mahkemesine ne davası açmamız lazım? Avukatım var ama bilmiyor mu işi mi savsaklıyor anlamadım. Lütfen yardımcı olun. 2 aydır dosyanın arabulucuda olduğunu söylüyor? Mümkün mü? Arabulucuya yazıyormuş cevap vermiyormuş.


 

Mahkemelerde malesef işler bizim aciliyetimize paralel olarak yürümüyor.

Sorun ana giderdeyse yönetimin yaptırması gerekiyor. Muhatabınız apartman yönetimi.

Bu durum alt kattakini ya da diğer sakinleri etkilemiyor mu?

hebanon

yönetimi mahkemeye vereceksiniz ortak gider apartmanın sorunudur kişisel değil sadece bu bilgiler ışığında alt kattaki adam haklı.

basond

Ben olsaydım (avukatım) elimde bilirkişi raporu varsa kendim yaptırır sonra yönetime karsi icra takibi baslatirdim. Yönetim takibe itiraz ettikten sonra da itirazın iptali davası açmadan önce arabuluculuk yoluna giderdim. Bunu o konuya da yazmıştım diye hatırlıyorum ama sizin cevabınızı unuttum.

Bir dosya arabulucuda o kadar bekleyemez, dediği gibiyse direkt arabulucunun kendisini şikayet edin. UYAP vatandaşta dosyaya hangi arabulucunun atandığı bellidir, sicil numarası adı, daire başkanlığına bir dilekçe ile şikayet edin.

sanguine

Apartmanda resmi yonetim yok. Orasi ortak gider, ben adama sen yaptir demiyorum. Orasi ortak odenecek diyorum, adam bana sen yaptir diyor.

Sorun benim dairemde değil, alt kat daire hizasindaki ana gider. Ben mudahalede bulunamiyorum adam kapisini acmadikca.

UYAPta arabulucuda oldugu falan gorunmuyor.

Kahvedesu

Resmi Yönetim yoksa bütün malikleri davalı/borclu göstereceksiniz zaten. Neticede bu olaydan olumsuz etkilenen sizin daireniz, kimse sorumluluk almak istemiyor.

UYAP vatandaş portal da dosya sorgulama kısmında dosya türünden (ceza hukuk vb) arabuluculuk seçtiğiniz zaman dosya çıkmıyorsa demek ki arabuluculuk başvurusu yapılmamış.

sanguine

eviniz sigortalı mı? eğer sigortanız varsa direkt sigortacınızı arayın. onlar gelip bakar , sorunun kaynağını da bulur, gerekli tadilatı yapar. sorumlusu kimse onunla muhatap olur. sanırım binanın veya alt katın da sigortası yoktur. olsaydı sizin kendi sigorta şirketiniz ve binanın & alt katın sigorta şirketi kendi aralarında iletişime geçerlerdi. şuanki durumda sigortanız hasarı yaptırır, ilgili kişiye fatura eder. ödeme olmazsa direkt dava vs derken kat kat fazlasını alırlar. ("home service" müşterilerimizin sorunlarında izlediğimiz yolu bildiğim kadarıyla yazmaya çalıştım, yanlışım ve eksiğim olabilir.)

MtKrt

@MtKrt, evim sigortalı. Sigorta apartman ortak gideri sorunu olduğu oraya tadilat yapmıyormuş. Hortum salıp açmaları gerekiyordu apartman giderini. Daha önceki sigorta şirketim evin içinde oluşan zararı karşılamıştı. Bu yeni karşılar mı bilmiyorum.

@sanguine, teşekkürler buldum arabulucuk dosyalarını tane var. 2 si kapalı, biri açık görünüyor. Birinde tek tek tüm kat malikleri var, diğerinde apartman yönetimi. Dosya açılış tarihi 4/20/2024 görünüyor.

Kahvedesu
1

mobil görünümden çık