10 gün önce vites topuzu değiştirdim. Değiştirirken akü boşaldı niyeyse. yani öyle tahmin ediyorum çünkü sonrasında çalışmadı. 2 kez takviye yaptım 2 gün boyu 2sinde de çalışmayınca. sonra 10 gün sorun çıkmadı.

10 gün önce o gün de kontrole de gittim garantiye değerleri ölçtü ve bir şey yok dedi. değerler iyiymiş. 10.6 civarı bir şey dedi değere. bir daha olursa sök getir bakalım dedi, eğer sorunluysa değiştiririz sorun yoksa 500 liraya şarj edelim dedi.

10 gün boyu bir şey olmadı. 2 kere üstüste kısa mesafe kullanınca bugün yine boşaldı ve yine takviye yaptırdım. ilkinden sonra zaten çalıştırırken hafif belliydi, güçsüz aldı marşı. orda belki uzun mesafe gitsem olmayacaktı.

akü 2 sene dolmadı alalı. Yani yeni sayılır. Araçta kaçak olsa 2 gün de kullanmadım, orda boşalırdı ama sonrasında yine çalıştı.

KIsa mesafe genelde kllanıyorum. rölanti süresini arttırmaya çalışıyorum ama km çok gitmedikçe dolmuyor gibi.

araç 2018 opel astra otomatik dizel. Ne önerirsiniz.

akü de 72 a varta.

 

Ölçüm araç kapalıyken mi yapıldı çalışırken mi? Çalışırken 13,5 civarı görmesi gerekir. O değilde ben akü şarjına 500 lira alınmasına takıldım. Zaten araç düzgün sarj etmiyorsa iki gün sonra yine boşalacak sebebi belli olmayan bir problemi aküyü şarj etmekle çözülmez ki. Ona 500 vereceğinize linkini paylaştığım benzeri bir şarjı cihazı alın en azından sonra da kullanılabilir. Örnek olsun diye gönderdim ben black&decker kullanıyorum. amzn.eu

mirty

akünün dolmasını sağlayan akü kömürü müdür nedir bir şey varmış. Babamın eski model arabasında akü sorunları oluyordu, sorun aküden değil onu dolduran sistemde çıktı ve bu kömür mü neyse o şey değişince düzeldi.

Ek olarak, evde akü doldurmaya yarayan cihazlar var artı olarak akü jump starter diye ilk marşı veren powerbank tarzı cihazlar var. Bilginiz olsun.

nhk ni youkosu

nhk ni youkosu'nun dediği kömürler şarj dinamosunda (alternatör) bulunur ve özelliğini yitirmeye başlayınca araçtaki gerilimi düşürür ve şarj problemleri olur. bunun en güzel testini şöyle yapabilirsiniz, aracı çalıştırdıktan sonra akü kutup başlarını sökün, birbirine ve başka iletken bir yere temas etmemesine dikkat edin. zaten sökerken veya söktükten sonra araç durursa bilin ki problem şarj dinamosundadır.

bravoteam

Akünün ömrü bitmiş görünüyor. 10.6 değeri boş bir akü demek. 12.0’ın altına inmesi akü sağlığı açısından sakıncalı.
Ben aracımda akü voltajı gösteren çakmaklık şarj aleti kullanıyorum. Böylelikle hem araç kapalıyken şarj seviyesini görüyorum hem de araç çalışırken alternatörün çalıştığından emin oluyorum, tavsiye ederim.

mrmlq

araç çalışırken yapıldı o değer. garantiye tekrar mı götürsem ,benden kaynaklı olabilir mi yani garanti değiştirir mi sizce


yeni akü 3 bin civarı. bu akü ilk marşı aldıktan sonra sıkıntı olmuyor yani jump starter gibi bir şey alsam bir kaç sene idare eder gibi. mesela çakmaktan giren bu olur mu sizce bin lira

www.amazon.com.tr

veya böyle bir şey

www.amazon.com.tr


ama önce garantiyi tekrar zorlayayım diyorum

ShadowOfMoon
1

mobil görünümden çık