selamlar. tekrar izlerken fark ettim. yusuf 1. katmanda minibüsü sürerken bir yerde kovalamaca esnasında takla atıyor araba birkaç kez dönüyor. hatta otelli sahnelerde arthur bu dönmeler sayesinde oluşan yerçekimi değişikliği sayesinde otel korumalarından (yani fischerin rüya güvenliklerinden) kurtulmayı başarıyor vs. peki bu rüyadan uyanma için dürtme sayılmıyor mu? yani köprüden atladıklarında da arkaya düşüyorlar takla atarken de arkaya düşüyorlar bir süre sonuçta. neden o taklada uyanmıyorlar da köprüden düşüşte uyanıyorlar




 

merhaba. atalarımızın hayvan gelebilir korkusuyla ağaç dallarında uyuduğu dönemlerden kalma çok sık uyanıp etrafı kontrol etme, dal üstünde "aman düşmeyelim" diye tekrar pozisyon almasının yansıması olarak hala en genel uykudan uyanma şeklinin "yüksekten düşme" olduğu fikri var. Yani kimse rüyasında düşüp kalkıp tekrar rüyaya devam etmiyor sanırım, böyle rüya deneyimlerini birbirimizle paylaşmamışız.

Rüyalarımızda hoplayıp zıplıyoruz, uçuyoruz, bir seylerle dövüşüyoruz/vuruyoruz, koşuyoruz, ağlıyoruz, konuşuyoruz ama herhalde birbirimize en sık aktartığımız "düşerken içim çekildi böyle iç organlarım kalkıyor gibi oldu, uyandım".

Bence bu olabilir.

libertine
1

mobil görünümden çık