erhan afyoncu ile murat bardakçı'nın tarih konuştuğu bu programda tiyatrocu ya da oyuncu olduğu söylenilen bu kadın ne işe yarıyordu? tam olarak hangi meziyetlerinden dolayı çıkarıp konuşturuyordular?




 

bu kadın dediğin kadın New York Üniversitesinde edebiyata ve felsefeye başladıktan sonra, tarih bölümüne geçti (1995-1997). Boğaziçi Üniversitesinde tarih eğitimini tamamladı (1997-2000). Aynı üniversiteside Batı Dilleri ve Edebiyatı dalında yüksek lisans (2002-2004) ve doktora (2010) yaptı.

biraz cinsiyetçi ve kadın düşmanı bir duyuru mu olmuş bu?
neyse.

eja

o kadinin backgroundini bilmiyor ol. herhangi bir bölümü actiginda pelin batu'nun konulara ne kadar hazirlikli geldigini, hep kaynak verdigini ve ne kadar ciddi oldugunu görürsün.

yanindaki diger iki ayi kadin konusurken araya girip konuyu degistiriyor, kücük gösteren sakalar yapiyor ve kaynaksiz konusup böyle olmustur söyle olmustur diyerek üsten üste konusuyor.

bunlara bakarak pelin batu'ya hangi meziyeti var diye soruyorsan ya agir cahilsin (kritik düsünmeden haberin yok), ya agir kadin düsmanisin ya da her ikisisin.

pelin batu bir entelektüel. resmi olarak edindigi basarilari da internette bulursun zaten.

sonsuz

Murat Bardakçı'nın eğitimini (bilgisini demiyorum, yanlış anlaşılmasın, eğitimini) sorgulasan anlarım da,

Bu soru olmamış. Başka bir şey sor. Bu olmamış yani.

Mirket

Babası diplomat İnal Batu'dur. Eskiden bir mevkiiye gelmek için yeterli bir sıfattır.

Mistyimage

iki tane andropoz adamin tarih konusmasi bir noktadan sonra bayacagi icin oraya nispeten tarih falan okumus, eli yuzu bir miktar duzgun bir hatun koyarsan, izlenmen artar.

CVsinin "bunun burada ne isi var" elestirisinin onune gecmesinden baska bir kiymeti yoktu, murat bardakci bir tarihci degil ama pelin'i yanina cirak olarak alacagini bile sanmiyorum tarih arastirmalarinda.

cooperr

Açıkçasını ben söyleyeyim, o iki erkek şahsın ego tatmin etmesine yaramış. Ona çok kaba davranıyordu bardakçı denen değişik. Hiç sevmem.

muhayyer divan

Mizojini örnekleriyle dolu bir programdı. Konuşturmamaya gayret etseler de Batu'nun bilgisi sayesinde hiç altta kaldığını görmedim.

Mirket

bu troll'ün sorularına cevap vermesek mi artık arkadaşlar?

mark greg sputnik

Zaman hepsinin karakter olarak nasıl tipler olduğunu tek tek ortaya serdi.

YouTube'da denk gelirsem pelin Batu izliyorum. Yazdığı herhangi bir araştırmayı, kitabı da gönül rahatlığıyla okurum.

Diğerleri hakkında yorum dahi yapmak istemiyorum.

makbur

babasi buyukelci dolayisiyla cevresi genis. ailece tanisiyorlar bardakcilar ile.

her tarih okuyan televizyon programi yapamiyor. kendisinin de cok bir vasfi yoktu, bu konularla ilgilenen entelektuel ve guzel kadin yoklugundan programa renk katmasi ve rating icin alindi. bana nepotism'in resmini cizebilir misin?

ben programlarin hatiri sayilir kismini izlemis biri olarak kendisinin bol bol amerikan tipi political correctness'lik kastigini ve ciddi bir analiz yapamadigini soyleyebilirim. ancak is etigi yuksek birisi ve bos bos gelmez, konulara calisip gelirdi. o yonden hakkini vermek lazim.

antikadimag
1

mobil görünümden çık