Arkadaşlar selamlar. Yaklaşık 1 senelik sürücüyüm. otomatik heçbeke biniyorum. Toplam da 2.000 km kullanmışımdır, keyfe keder biniyorum. Kurallara, hız sınırlarına, sollama, dönüş, ışık vs neyse tüm kurallara uyarım. 70-90 arası hız yaparım. Ancak bazen başkalarının yaptığı bazı hataları telafi ederken, veya kendim yaptığım hatalardan dolayı zaman zaman tehlikeli olabilecek şekilde diğer bir araç/araçlarla yaklaştığım oldu. örneğin bugün sollamaya çıktığımda, bir ilerdeki sağdaki arabanın (büyük suv gibi bişeydi) şeridi ortalaması nedeniyle ben de şeridimin soluna yanaşmak zorunda kaldım ve soldan geriden gelen araca da fazla yaklaşmış oldum. yani düz yolda giderken bile böyle şeyler yaşamak normal mi? iyi sürücüler böyle şeyleri nadiren veya hiç mi yaşamıyor. bunun normali nedir. araç kullanmamam mı gerekir? (bunun dışında dar bir sokakta karşıdan gelen araca yol vereyim derken fazla yanaşınca tamponun altını hafif sürtmüştüm ama bunları saymıyorum. tehlikesi olmadığından ciddiye almıyorum)




 

Hata yapmadan öğrenilmez. Hiç kimse sıfır hata ile kullanmıyor. Herhangi bir hayatı tehlikeye atacak hata yapma, yeterli. Rahat ol.

Mirket

sollamalarda sola yanaşman mühim değil olabilir yanaşabilirsin ama karşıdan gelen araca fazla yaklaştım diyorsun zaten sollamaya çıkarken karşıdan gelen aracı görmen lazım görmüyorsan sollamaya çıkmayacaksın. yani hata senin yanaşman değil görmediğin yola çıkmandır.

karşıdaki adam da acemi olabilir panik yapıp üstüne kırabilir sen panik yapıp sağ şeride erken girersin arabanın kıçı diğer arabaya çarpar vs vs bunlar uzar gider. kısacası önünü görmediğin yerde sollamaya çıkılmaz

respect

Hatalar da öğreticidir.
Sağa sola dönerken, sollarken aynalara bakmak önemlidir.
Sollamaya başlanacağı sırada arkadaki araç artık bu alana girdiyse geçmesi beklenir.

i.hizliresim.com

Tecrübeli sürücüler de hata yapar.
İnsan sonuçta araca binerken kendi beyni ve kişiliğiyle biniyor.
Araca binen sürücü, hata yapma payını veya olasılığını dışarıda bırakmıyor.

diyecevaplandı

Ben de istanbul ici 6 aydir falan 2000km yol yaptim ayni sayiliriz. Benim 6 ayda ogrendigim sey sakinligini korumak oldu. Baglanti yollarina girip cikarken 3 serit birden degistirip tarali alanda onume kiranlar mi dersin kopru girislerinde sol seritte onu bombos 90km hizla giderken aniden frene basip duranlar mi dersin, makas atanlari ve motorculari saymiyorum bile. Bu tiplerin senin acemi ya da usta olmanla ilgisi yok varlar ve malesef hep var olacaklar. O yuzden dedigim gibi sakin kalmak panikle ani manevralar yapmamak ve surekli ayna kontrolu seni buyuk kazalardan korur.

ceann deas
1

mobil görünümden çık