Selamlar,

Tema veya kategori seçimi yaptıntan sonra seçenekler arasında fon seçimi yaparken, negatif , pozotif getirili günsayısı, fon geçmiş başarı, sharp rasyosu vs. gibi kriterlere dikkat ediyorum.

Ancak mevcut durumda , geçmişte başarı göstermiş fonların yatırımcı sayıları ve fon büyüklükleri yüksek oluyor.
Bu nedenlede hisse alım ve satımında fonun hareket kabiliyeti yavaşlayabiliyor. Buda haliyle fon getirilerine yansıyor.

Diğer taraftan düşük bütçeli fonların hareket kabiliyeti daha hızlı olabiliken, bu seferde fonun geçmiş perfonmasnı veya fon yönetiminin tecrübesi kafalarda soru işareti oluşturuyor.

Bu gibi durumlarda fon seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor.

Teşekkürler.

 

Fon seçiminde en önemli kriter fon yöneticisidir. Büyüklük evet hareket kabiliyeti açısından önemli

Mcfly

ben fonların yıllık ortalama getirisine, standart sapmasına ve sharpe oranına bakıyorum, söylediğin gibi genelde büyük fonlar çıkıyor ve genelde de büyük fonları alıyorum, sebebi şu, zaten bu fonların izahatında belirtildiği gibi belli bir oranda hisse veya o fonun olayı neyse onu tutmak zorundalar yani bir fon yöneticisi s&pde düşüş görüp hisseleri satamıyor böyle bir imkanı yok. bunu senin yapman gerekiyor. bu yüzden bu fonları alıyorum düşüş öngörürsem kendim satıyorum.

tabii lan manyak mısın

anladığım kadarıyla fonlar ağırlık sınırlandırmaları ve ellerindeki lot sayıları nedeniyle, düşüş öngörseler dahi satıp, alttan ucuz fiyat toplayamıyorlar benim anladığım kadarıyla. İşte esas sorun bu, kısacası testere piyasalarında özellikle borsa fonları pek bir şey kazandıramıyor. O zaman bu şeklide seyreden piyasalarda fonlarda beklemenin çokta bir avantajı yok gibi görünüyor.

Rao

Rao, söylediğini zaten çoğu fon yöneticisi fon küçük olsa dahi yapmıyor buna traderlık deniyor. Böyle bir hizmet arıyorsan aracı kurumunla görüş onların portföy yönetimleri var trade'lerden kazanan/kaybeden.

Ben fon alınacaksa Hisse senedi yoğun fon yerine değişken fon öneririm her zaman. Sürekli hisse senedinde olma zorunluluğu yok bu fonların.

Mcfly

@Mcfly, teşekkürler. ben değişken fonlarada yatırım yapıyorum ama maalesef en başarılı fonlardan IPB bile son aylarda zarar yazdı ki %67 hisse senedi fonu taşıyor. Yani kısacası testere piyasalarında ne değişken fonlar nede hisse yoğun fonlar para kazandırmıyor gördüğüm kadarıyla.

Rao
1

mobil görünümden çık