dostlar selam,

kısa süre önce taşındık. ev 75 öncesinden, bütün odaların salona açıldığı klasik, eski ankara evi. daha önce benzer bir yerde yaşamış, tuvalet kağıdıyla ilgili problem yaşamamıştım.

burada ev sahibi özellikle uyardı lütfen atmayın, bina eski, sorun olabiliyor diye. tamam dedim eyvallah ama şimdi adama soramadım da, affedersiniz yav totomuzu filan siliyoruz sonuçta, tuvalet zaten küçücük, çöp kutusunun içinde olsa bile o kadar bklu peçeteyi ben orada tutmak istemiyorum açıkçası.

bu "tuvalet kağıdı atmayın" uyarısı daha ziyade görece temiz peçeteler için mi geçerli, bunun adabı nasıl normalde? gerçekten HİÇ atmayacaksak napcaz yani her gün bklu peçete mi taşıcaz çöpe?

ben zaten peçete dışında bi şey atmam ama incecik tuvalet kağıdı abicim bu, tesisat 50 yıllık da olsa bunu kaldırabilmesi lazım bence :(

kısacası bu kardeşinize tuvalet eğitimi verin plz

 

Altyapı kaldırmıyordur herkes atınca alt katta tıkanacaktır tecrübeyle sabit eninde sonunda size masraf çıkarır

olaylar olaylar

Yatay gider borularının ve dirseklerin yoğun kullanıldığı binalarda hep derttir bu tuvalet kağıdı olayı.
Eski yıllarda tuvalet kağıtları suda çözülürdü. Artık çözülmüyorlar.
Çok şahit oldum, sadece tuvalet kağıdıyla tıkanmış gider borusu.
Yani, tuvalette bir adet çöp kutusu bulundurun.

Mirket

Daha önce burda baya tartıştım insanlarla bu konuda. Türkiyede taharet kültürü olduğu için tamamen suda çözünen tuvalet kağıdı işlevsel değil yani çok detaya girmek istemiyorum malum ama kurulama işleviyle de kullanıldığı için mantıken suda çözünmemesi lazım kağıdın tamamen.

Öyle olunca da özellikle eski tesisatlı binalarda tuvalet kağıdının klozete atılması riskli. Yani bi parça kullanıp attıysan belki de 3-4 parça falan sıkıntı olabilir.

Bizim eski ev aynı sorunları yaşatıyordu bi de zemin kattaydık çok sıkıntı çektik üst komşular yüzünden. Şimdiki evin tesisatları daha iyi ama yine de çöp kutusuna atıyoruz.

Klozetin yanında kapaklı çöp kutusuna çöp poşedi geçirip kullanabilirsiniz. Kapağı kapalı olduktan sonra boklu da olsa koku yapmıyor, görmüyorsun da. Çöp kutusu dolunca da ağzını bağlayıp dışarda konteynıra atıyosun normal şekilde. Yıllardır bu konuda hiç sıkıntı yaşamadım.

nundu

gecen bunu konustuk arkadaslarla. Yunan'da her yerde tuvalet kagidini cope atmayin yazar. yeni binalarda bile. bizim isyerinde bile ki yepyeni bina.

icimizden biri universitede ogretim gorevlisi olan bir abimiz, bunun deneyini yapmis ve tuvalet kagidini kat kat sarip suya atinca eridigini bizzat gormus. o yuzden evinde tuvaletteki cope "no, hayir" yani buraya atmayin yazmis cunku kakali kagit temizlemek istemiyorlar dogal olarak.

bizim apartmnda da not var. ben kendi evimde, ilk 2-3 yapragi atiyorum, sonrakileri cope atiyorum.
bu sanirim kagidi eline dolayip dolayip adeta yeni bir rulo olusturup kullananlar yuzunden oluyor. her ne kadar erise de miktar fark ediyor. ha bir de burnunu silip tuvalete atan var, ped med vs. yani tabi tikamayi acan icin hos olmasa gerek.

supergirl

Sonraları tamirici tesisatçı gelmesini istemiyorsanız çöp kutusunu o tuvalette bulundurun.

diyecevaplandı

çöp kutumuz zaten var da hem kendisi hem tuvalet çok küçük ya. büyükçe çöp kutusu koyabilsek iyi olurdu. o zaman evet kapağı kapalı kalır, dolduğunda ağzını bağlayıp atarsın, yine kötü sayılmaz ama oraya da mini boyun ötesinde çöp kutusu girer mi bilemedim. tüh.

mark greg sputnik

Atılmıyorsa o evde yaşanmaz. Ishal oldun diyelim falan ne olacak yani.
Tıkanma riski fazla diye öyle diyorlardır.

ferenc

tuvalet kağıdı neyse de ıslak mendil atan gördüm. erimiyor, kalıp gibi çıkıyor. defalarca uyardım. küçük bir kova. en geç 2 günde bir boşaltılması ortamı temiz tutar.

phonex

Eski tesisatlar da bazı yeni binalarda bütçeden kısan müteahhitlerin yaptığı tesisatlar da kaldırmaz bunları. Atmayın. Zaten tuvalette kolay çözülen tuvalet kağıtları dışında bir şey atmayın normal şartlarda da.

nawar

Bizzat anneannemin oturduğu apartmanın giderleri sürekli tıkanıyor, çünkü bağlantıları düzgün yapılmamış ve bu kadar yapılaşmaya uygun tasarlanmamış, hatta alafranga tuvaletlere ve tuvalet kağıtlarına göre de tasarlanmamış. 1973-74 yılında bitmiş ve içine yerleşmiş bir apartman. Sürekli olarak 6 daireye ikaz geçilir, sürekli herkese "lütfen tuvalete tuvalet kağıdı, ped vs atmayın" denir.

Bizim 12 yıllık 14 +1 (giriş) +1 (bodrum) katlı apartmanımızda şimdiye kadar böyle bir sorun olmadığını zannedenler yanılıyor, her yeni taşınıp gelene tuvalet kağıdı, ped, çocuk bezi, ısıtılmış katı yağ atmayın diye ikaz geçilir. Ben her gün b.klu tuvalet kağıdı poşeti atıyorum çünkü gerçekten çekilecek dert değil.

Apartman yeni de olsa bence atılmaması lazım yani.

muhayyer divan

abd’de bazı tuvaletlerde flush 3P’s only ibaresi bulunur, yani pee, poop ve paper.

flush3p.org

tuvalete bal gibi de tuvalet kağıdı atılır, tabii insan gibi 2-3 yaprağı geçmeyecek şekilde. tıkananlar tuvalet kağıdını insan gibi kullanmayanlar, bebek bezi, kulak çubuğu, ıslak mendil, saç, kondom atanlar yüzünden tıkanıyor, tesisatla ilgisi yok.

phoarbix

eski tahliye boruları çok ince. tıkanabiliyor. bir kişi 20 30 tane kullanırsa onlar yenilerde bile tıkanabiliyor. ama çoğu suda eriyor aslında ama bir arada topak olunca uzuyor işte süre.

3-5er tane atıp sifon çekince pek bir şey olmaz ama o da zor tabi sürekli sifon çek at

ShadowOfMoon
1

mobil görünümden çık