bir süre daha dokunmayacağım bir miktar nakiti nasıl değerlendirmeli?

-30 gün faiz hala mantıklı mı?
-fon ya da döviz e mi geçmeli?
-bu yorumlları neren okuyorsunuz ?

saygılar sevgiler.

not: bu duyuru ve yazılan cevaplardan hiç biri yatırım tavsiyesi değildir.

 

Ben olsam para piyasası fonu alırdım.

Detayı da şurada

www.eksiduyuru.com

Mirket

faizde tutacağınız paraya ihtiyacınız olcaksa para piyasası fonu alın uğraşmayın parayı bağlamakla bu 1.

dövize geçmek çok mantıklı değil, hiçbir zaman değil. döviz cinsi varlık veya fon alabilirsiniz eğer dövizin gideceğini düşünüyorsanız.

parayı tek enstrümanda değerlendirmek bana makul gelmiyor. biraz sabit gelirli fon, biraz yatırım fonu, biraz borsa, biraz yabancı fon, biraz emtia arasında bölmek bence daha doğru ve daha yüksek getirili.

awlmi

Vade başladığı anda anapara ile ne alabiliyordunuz (hangi model araba, kaç kilo et, kaç adet diş macunu, kaç kilo peynir) vade bittiği zaman anapara + faiz ile aynı şeyi alabiliyor musunuz?

Alamıyorsanız negatif reel faize kapa koymuş oluyorsunuz.

Dövizden dönüp sabit kur döneminde faiz alıp tekrar daha yüksek miktarda dövize dönüş yapmak gibi, döviz kurunun sabit kalacağına bahse girmek dışındaki işler bana zarar ediyor gibi geliyor.

Carry trade bir noktada bitmek zorunda, bitmeye başladığında ne olacak, ne zaman bitmeye başlayacak asıl sorular bunlar

nop

faizler yüksek olduğu sürece parayı faizde tutmak mantıklı. aylık enflasyon rakamlarını takip edebilirsiniz. enflasyon düşük gelmeye başladığında faizler de onu izleyen sürede inecektir. bu süreçte artık faizden vazgeçip kredi kullanmadan nakit olarak ev, arsa veya araba alınabilir. faizler düştükten sonra krediye kolay ulaşıldığı için hem bu mallara olan talep artacaktır hem de fiyatlar.

walter white kilikli

%50 ve yukarısı faiz bulursan direk dal, miktarı 1+ için konuuyorum hoşgeldin faizleri yüksek oluyor bu şekilde bankalarda bir süre dolaştır parayı mumkunse yuksek faizde uzun vadeye koy eğer uğramam dersen fon +1 para piyasası

eja

Tek seçenek yok. Dağıtıyorum. Aylık faiz, günlük faiz, euro, borsa.

arbre

burada net bir şey yazılamaz , süreniz ve risk iştahınız, ne kadar vs. bunlar önemli ama bazı arkadaşların yazdığı gibi sepet yapıp, ( döviz bazlı varlıklar , vadeli mevduat, uygun fk oranı ile şişmemiş getiri vadeden hisselerden bir sepet yapılabilir.
Ancak burada takip edilmesi gereken enflasyon verileri, enflasyon verilerinin düşmesi normal şartlarda merkez bankasının
faiz indirim konusunda elini güçlendirir. Bu verilere takip ederek, sepet ağırlıkları değiştirilerek devam edilebilir.

Rao
1

mobil görünümden çık