[q]
(5) 

Iki gol soruyorum

halk #1592586
Hagi elbette iyi topcudur ama bu gol kalecinin kazmaligi degil mi?

youtu.be

Diğeri bulamadigim meshur bi gol. Kirmizi beyaz formali bi topcu atiyor. 2000 lerde oynamis. Bi ayagiyla topu havalandirarak rakibi calimliyor, diger ayagiyla donerek gol atiyor. Tam bi denge isi. Herif sanirim ingiliz ligindeydi. Ara ara bulamadim.

Huzurlu bi gün olsun hepinize..

 

Aradığın ikinci gol bu olabilir
youtu.be

grimavi

O açıdan o topu o şiddetle o açıyla vurmak çok zor. Kazmalık bir durum değil bu,beklemediği açıdan beklemediği hızla top gelmiş kaleci karşılayamamış. Kazmalık elinden top kaçırıp gol yemek falan. Burda kazmalık bir durum yok.

mikahakkinen

Hagi'nin en büyük numarası çok iyi knuckleball vuruşları yapabilmesiydi, misal dünya sahnesine çıktığı 94 Dünya Kupası'nda Kolombiya'ya attığı gol ya da 2000 yılında Monaco'ya attığı gol, "lan bu kaleci bu golü nasıl yedi amk" diyeceğimiz böyle sayısız gol. Bu tip şutlarında top hızla belli bir yönde giderken aniden yön değiştirerek kaleciyi yanıltır ve gol olur, bu şutta da öyle olmuş top kalecinin soluna gidecek gibiyken yön değiştirip sağına gidiyor, bunu biz uzaktan gördüğümüz için çok basit zannediyoruz ama bir de kalecinin konumundayken görmek lazım. Tabii ben iflah olmaz bir Fenerbahçeli olduğum için çok abartmadan anlatmaya çalışıyorum ama Hagi bu işlerin büyük bir sanatçısıydı.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Bilbao maci kalecinin malligi, 20 yildir her muhabbette soylemisimdir zaten. Ama Monaco ve Milan maci asirtmasi efsanedir, arada acip izlerim defalarca

freedonia

90'lardan önceki şey piknikte karşı tarafa doğru topa vurmak ile eşdeğer. 2005'e kadar oynanan şey halısaha futbolundan hallice. 2010 biraz sarkarsa 2015'e kadar ise başlangıç seviyesi. Yetenekli ve futbol görüşü olan kişilerin takımları sırtladığı dönemler. Taktiğin, atletizmin, teknik antrenmanların, takım oyununun çıkışı işte o 3. evre sonrası. Yani kalecinin kazma olması son derece normal bir şey. Bunu söylemek de Hagi'yi yeteneksiz yapmaz.

nawar
1

mobil görünümden çık