Yıllar önce bir sabah felç olduğumu dusunerek uyanmistim. Bedenim sola donmuyordu.

Bu gece de hiçbir şey yokken beş dakikada boynum tutuldu. Saatlerdir ağrı cekiyorum, iki apranax fort içtim. Nafile.

Boyun düzleşmesi olduğunu soylemisti vaktiyle doktor tabii kendiliginden ağrılar gecince unutuldu gitti. Şimdi sıcak su torbasi koydum boynuma.

Başka öneri var mıdır?

 

Boyun tutulmalarının, boyun ağrılarının bir çoğunun sebebinin "sırt kaslarımız"ı yeterince esnetemediğimiz olduğunu okumuştum.

Sırt kası icin esneme hareketlerinin kendimde ve çevremde çok işe yaradığını bizzat gördüm. Umarım sizde de işe yarar. (Boyun düzleşmesi hakkında bilgim yok ama)

makbur

Boyun düzleşmesi 7X24 kafayı öne doğru kırıp cep telefonuna bakmaktan oluşan bir durum. Yakında o tip duruşa evrilene kadar bir miktar ağrı yapacaktır. Ya da bırakacağız sosyal medya alışkanlığını.

Aslında boyun fıtığı olan kişinin ağrıyı azaltmak maksadıyla istem dışı olarak boynunu hep bir pozisyonda tutması sonucu olur ki o durum şu anda konu dışıdır.

Senin tarif ettiğin boyun tutulmasıdır @makbur'un da söylediği gibi.
Yatakta sıkı örtünüp, terleyip yorgana tekme atıp üşümekten olan bir durum olduğu söylenir. Sıcak tutup, kas gevşetici hap alıp, kas gevşetici krem sürersen bir haftaya kadar azalarak kaybolur.

Mirket

Bu arada pilates inanilmaz iyi geliyor, boyun ve sirt kaslari icin cok lazim. 1 ay ara vermek zorunda kaldigimda bilgisayara bakmaktan boynum agrimaya baslamisti ki 1 pilates dersiyle agrilarim gitti (tabii benim temelim var, bayagidir spora aktif gidiyorum), normal agrisiz donemime dondum.
O yuzden agirlik calismak, pilates cok rahatlatacaktir tutulma gectikten sonra baslarsaniz. Gecmis olsun.

mor oje

genelde mevsim geçişlerinde oluşur bu tutulma. şuan tam havası. aşağıdaki linke bir bakın.

hisarhospital.com:~:text=Boynun%20bir%20anlamda%20bakış%20açımız,esen%20rüzgarlar%20boyun%20tutulmalarını%20artırır.

ayrıca bilgisayarla çalışıyorsanız mutlaka göz hizanızda bir ekran kullanın. ergonomi bunu gerektirir. yapmadığınızda gün boyu boyna biriken yük (ki zaten düzleşme de varmış) akşam buna sebep nolur. çok önemli gerçekten bu olay. yıllar önce sürekli boynum tutuluyordu, iki sene filan çektim. doktora gidiyorum birşey yok filan. bi ergonomi eğitimi verdi şirket sorunu anladım. o gün bugündür belki 6 sene oldu tutulmadım.

awlmi
1

mobil görünümden çık