Bir tez yürütmeye çalışıyorum ama tez hocam attığım mesajlara çok geç cevap veriyor bazen hiç vermiyor. Ben aynı soruyu tekrar tekrar yazıyorum. Öyle olunca cevap vermek zorunda kalıyor.

Arıyorum cevap vermiyor, artık arka arkaya günlerde 2-3 kere arayınca cevap vermek zorunda kalıyor. Konuşurken çok iyi, gayet iyi niyetli davranıyor ama hocaya ulaşamıyorum, basit bir formu bile doldurtmak aylar sürüyor. Tezi bitirmek için makale yazmam lazım, orası nasıl ilerleyecek bilmiyorum.

Nasıl davranmalı, hocaya bu konuda bir sitem mi ileteyim yoksa hocayı mı değiştireyim, değişim konusunda yeni hoca bulmak da zor tezin ortasında bir de bu hoca bölüm başkanı, ne yapsam?

 

Danışmanınla açık açık konuş, konuşmanın gidişatına göre danışman değiştirmeyi öner. Ama haber vermeden değiştirme, sıkıntı olur.

prole

Bi şekilde kendi kendine bitir tezini. Bitmeyecek gibiyse bırak başka bi yerde başla.

1917

Ben okula kanıtlarımı sunarak dilekçe vermiştim. Zaten tez zor bir süreç, bir de bununla mı uğraşacağım?

charbiel

Hayaleti oyna ve bir an once tezini bitir. Baktin ki tez duzeltme almadan veya minor degisiklikle gecebilecek bir tez, hemen savunma tarihi alip juriye gir. Ciddiyim, "danismanim bolum baskani, form icin bile pesinden kosturuyor" diyorsun otesi yok. Bir de "yanina gidince gayet iyi niyetli, konusunca iyi" kismina takilma, aldanma. Sende bir degisiklik oldugunu fark etmeyecegi sekilde mesafe koy arana, uzak dur ve dedigim gibi bir an once bitir.

birnevibahar

Birebir aynı durumdaydım. Danışmanım ayni zamanda bölüm başkanıydı. Ben aramiyordum da çünkü utanıyordum. Hatırlatma maili yazıyordum. Bir form için üç hafta bekledigimi bilirim. Geciktirdigi için bir dönem uzadı tezi .

Baktım olacak gibi değil. Kendi kendime tezimi yazıp komple bitirdim. Çok desteğe ihtiyacım varsa arkadaşlarıma sordum, istatistik kısmında lisans hocama mail atıp danıştım ve bitirdim.


Hocaya bitmiş halini mail attım. O durumda lütfedip düzeltme vs verdi. İlgilendi. Bir yerde kendi akademik kariyeri için de pozitif puan çünkü. Bence siz de yapabiliyorsaniz bunu yapın. Bu çok zor geliyorsa çok geç olmadan danışman değişikliği isteyin.

fraise

Prof sa direk değiştir. Görevlerini yapmadıkları gibi bi de yükmüşsün gibi hissettiriyorlar. Benim zamanımda atılma yoktu o prof oyaladı da oyaladı. Yolladığım analizlere maillere 4 sene boyunca hiç cevap vermedi bi de üstüne hele bi dur gibi şeyler söyledi. Gemileri yaktım hakaretlere varana kadar.
Danışman değişikliği dilekçesi verdim bi doçentle konuşup. Doçentken ilgilendi prof olunca yüzünü gören cennetlik.
Oturdum kendim yazdım bitirdim. Savunma tarihi alacağım geri dönüş yok. Okumuyor. En sonunda sinir krizi geçirdim babam aradı hop noluyoruz diye. Doktor olcaz babamıza arattık adamı. Tek satır bile okumadığına eminim. Hemen 1 hafta içinde savunma tarihi aldı bana.
Demem o ki profları çalıştırmak çok zor angarya görüyorlar. Hiç geciktirmeden değiştir ve aptal numarasıyla başına çök. Maille olacak iş değil. Daha çok beklersin. Al bilgisayarını çök odasına.

Mirabel

Hocanın önceliği sen değilsin. Seninle pek çalışası yok. Sana danışmanlık yapmaya istekli hoca bulabiilrsen danışman değişikliği yap.

ferenc

Sık sık şahsen görüşmeye gidip, yapana kadar başında oturup işlerinizi bitireceksiniz. Bazıları böyle ne yazık ki. Uzaktan olmuyor. Ayıp değil.

cosmicstring

1kg baklava yaptir gotur..
dislilerdeki lubrikasyon azalmis, biraz bakim yapman lazim..

cooperr

Başına gelen bu durum sistemsel bir sorun aslında. Sana baştan kimse tez danışmanlığı yaparım diye söz vermiyor. Sistem gereği yapmak zorunda da değil çünkü bunun için ek bir kazanımı yok. Baştan tez konunun ne olacağı da belli değil.

MREs veya MPhil gibi sadece araştırmaya dayalı bir master olsa, öğrenci araştırma önerileri görülerek kabul edilse öğrenciler bu olmaz. Hocaya kendini bir şekilde sevdiremiyorsan değişiklik yap. Gerekirse yemek falan ısmarla..bunları söylemek acı ama bu iş böyle olur

ferenc

Frenc, herkes için ayni şey geçerli değil maalesef. Benim hocam bana kendisi teklif etmişti danışman olmayi keza diğer arkadaşlarım da tez danışmanı formunu doldurmadan önce hocalarla gorusup, onaylarini aldıktan sonra o hocalarin isimlsrini enstitüye ilettiler. Başka okullarda nasıl bilmiyorum ama bizde, en son siz hiç form doldurmazsaniz otomatik ataniyordu hoca.

fraise

@fraise

Devlet üniversitesi değildir o muhtemelen. Devlet üniversitelerinde tez öğrencisi hocaya ciddi yüktür. Birkaç öğrenci seçilip onlara gerçek danışmanlık yapılır. Diğerlerine de yap getir sen diyerek başından savarlar.
Boğaziçi, odtü dahil hiçbir devlet üniversitesinde hocalar tez öğrencisiyle uğraşmak istemez

ferenc

Ferenc, sosyal bilimler mi bahsettiğiniz? Mühendislikte hiç öyle değil çünkü.

Öğrenci tez yazacak ki, makale için veri çıksın sonra makale yazılsın
Yoksa deneyleri kim yapacak ?

jülsezar
1

mobil görünümden çık