başlıktan hiçbir şey anlaşılmıyor farkındayım da ne yazacağımı bilemedim.
şöyle bir şey yapmayı planlıyorum ama nasıl hangi uygulamayla yapılır bilemedim. amaç birinci sınıf öğrencilerinin kampüste en çok ihtiyaç duyacakları noktaların yerlerini öğrenmelerini sağlamak.
bir yarışma yapılacak, başlama noktasından çıkıp birbirinden farklı 9 noktaya uğramak şartıyla 10. noktaya en hızlı gelen ilk 3 kişiye ödül verilecek.
aradaki 9 yere istedikleri sırayla gidebilirler ama başlama noktası ve bitiş noktasının standart olması gerekiyor.
her gittikleri yerde bir şekilde check-in ya da benzer bişey lazım ki ben gerçekten o noktaya gittiklerinden, hile yapmadıklarından emin olayım.
bütün check-inleri tamamlayarak bitiş noktasına ilk gelen 3 kişiyi nasıl tespit edebilirim?
her noktaya bir öğrenci dikip gelenlerin ismini almak gibi ilkel bir yöntem değil de daha z kuşağına hitap eden bir yöntem arıyorum açıkçası.

bonus soru: bu 9 noktanın neresi olduğunu direkt söylemek mi (yemekhane, kütüphane vs) yoksa bir bilmeceyle/soruyla sormak mı (karnın çok aç, nereye gidersin? gibi) daha keyifli olur? tabi soru olacaksa bunu hangi yöntemle yapacağım?

imza: emekliliğine az kalmış boomer hoca

 

üniversite birinci sınıf sanırım kampüs diyince

qr kodu olabilir. her yere bir qr kodu koyarsınız orada bir form açılır google form olabilir. oraya öğrenci nolarını girerler sırası ile. tabi o formlarda saniyesine kadar gösteriyormu girilen cevabı bakmak lazım.

üniversite öğrencisine daha bilmeceli bulmacalı sorular sormak lazım. soru bulamazsanız basit soru yazmayın direkt y.hane k.hane vs yazın.

jülsezar

Her noktadan toplamaları gereken bişi olabilir. Her noktaya üzerinde bayrak bulunan minik bir sepet bırakın mesela, her sepette farklı bir ürün olsun minik ve basit bişi. Bitiş noktasına gelen öğrencinin 10. Noktaya vardığında elinde 9 tane ufak nesneden oluşan bir koleksiyon olmalı.

Bonus soruya cevap: bilmece ile sormanız daha iyi olur.

kullanicadi

Aaa mini oryantiring bu.

Mirket

öğrenciler her check pointe ulaştıklarında orada olduklarını gösteren bir selfie çekip whatsapptan gönderecekler. böylece hem mekan hem de zaman kayıt altına olunmuş olacak

bravoteam
1

mobil görünümden çık